10 przepisów od kulinarnych celebrytów

Niemal każdy wielbiciel dobrej kuchni uwielbia programy kulinarne. I niemal każdy wielbiciel uważa, że danie z ekranu przygotowałby lepiej...

Fot. 123RF/Picsel

Nie jesteśmy wyjątkiem. Chętnie śledzimy gotowanie w wykonaniu gwiazd i równie chętnie sprawdzamy przepisy we własnych kuchniach. Specjalnie dla was wybraliśmy 10 przepisów inspirowanych pomysłami kulinarnych celebrytów. Potraficie gotować lepiej niż Magda Gessler, Pascal Brodnicki, czy Maciej Kuroń?

 

Przegląd kulinarnych inspiracji zaczynamy nietypowo, bo od deseru. Czekokubki to pomysł Nigelli Lawson, która kompletnie nieprzejmując się modą na odchudzanie poleca wysoko kaloryczny deser. Patrząc na panią Lawson i my chętnie zapomnimy o wszelkich dietach, by późną nocą zakraść się do lodówki po ostatni kęs...

Kliknij!

 

 

Jeśli Maciej Kuroń to pierwsza polska gwiazda telewizji kulinarnej - to Magda Gessler z pewnością jest gwiazdą najbardziej wyrazistą. Bezkompromisowa znawczyni kuchni, z burzą blond loków, której niestraszne przygotowanie delikatnych deserów, ale także potraw ciężkich. Od pani Magdy polecamy golonkę.

Kliknij!

 

Martha Stewart to przeciwieństwo Magdy Gessler. Spokojna, wyważona - prawdziwa dama i prawdziwy amerykański autorytet kulinarny.  Proponujemy wypróbować czekoladowe babeczki.

Kliknij!

 

O Marcie Stewart mówi się, że symbolizuje amerykański sen. A co powiedzieć o karierze Ewy Wachowicz? Była Miss Polonia - 1992 - rzecznik rządu Waldemara Pawlaka, obecnie dziennikarka, producentka telewizyjna i przykładna pani domu na ekranach telewizorów. Z kuchni Ewy Wachowicz proponujemy szarlotkę bez jajek.

Kliknij!

 

Karol Okrasa karierę kulinarnego celebryty zawdzięcza nie tylko charakterystycznemu nazwisku. Obecny na ekranach od 2003 roku, zdobywał wiedzę praktyczną pracując w hotelach Jan III Sobieski i Bristol. Proponujemy dorsza z Okrasą.

Kliknij!

 

Kolejnym autorytetem, do którego chcielibyśmy się odwołać jest Agnieszka Kręglicka. Krytyk kulinarny, dziennikarz, autor felietonów i restaurator w jednej osobie. Propozycja? Bread pudding, czyli pyszny sposób na wykorzystanie resztek pieczywa.

Kliknij!

 

Francuzi mają kulinarnie na pieńku z Anglikami od lat. Z francuską propozycją zatem wypada zderzyć propozycję angielską. Choć w tym wypadku będzie to zderzenie paradoksalne. Jamie Olivier - brytyjski kucharz i celebryta - poleca ekspresową pizzę.

Kliknij!

 

Zestawnienie zamykamy przepisem od twórcy piekielnej kuchni - samego Gordona Ramseya, który w wyrazistości przebija naszą Magdę Gessler. Bułeczki na miodzie? Od prawdziwego twardziela? Polecamy gorąco!

Kliknij!

BR

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Proste ciasto cytrynowe

Szybkie, smaczne i proste ciasto cytrynowe. Polecam

Odsłon: 15008

30 min
44
60 min
3
Dodatki Masełko bazyliowe

Masło cudownie smakuje z pieczoną rybą lub kurczakiem

Odsłon: 150

15 min
9

Polecane artykuły

Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1
Informacje Witaminy z grupy B – na co pomagają, w czym się znajdują?

Witaminy z grupy B są niezmiernie ważne dla naszego zdrowia. Wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania zdrowej skór...

0
Informacje Sezon grillowy czas zacząć! Oto prawdziwy „narodowy sport Polaków”

Grillowanie zajmuje ważne miejsce w sercach Polaków. Śmiało można stwierdzić, że to nasz sport narodowy, który jednoczy przyjaciół i rodziny w upal...

0
Informacje 5 grillowanych potraw mięsnych, którym trudno się oprzeć

W tym sezonie grillowym warto poeksperymentować ze smakami. Karkówka i kiełbaski? Jak najbardziej, ale może w kanapce i w towarzystwie warzyw? Podp...

0