11 kulinarnych pytań do Beaty Tadli!

Czy jesteście ciekawi, co jedzą znane osoby? Jak gotują, jakie jest ich największe kulinarne odkrycie, czego nigdy by nie spróbowały? Redakcja Smakera postanowiła zaspokoić Waszą ciekawość. Przeczytajcie, jak odpowiada na nasze kulinarne pytania Beata Tadla!

fot. AKPA

Ta popularna dziennikarka zaczynała w 1991 roku w radiu. Obecnie znamy ją przede wszystkim z telewizyjnych serwisów informacyjnych w TVN24, TVN i TVP1. Prowadziła "Fakty" i "Fakty po faktach", a obecnie prezentuje główne wydanie  "Wiadomości". Oprócz tego, pojawiła się na scenie teatru Syrena, a także wydała kilka książek.

 

Beata Tadla zdradziła nam, jakie jest jej ulubione danie z dzieciństwa, do jakiej muzyki najchętniej gotuje oraz jakie jest jej największe kulinarne odkrycie.

 

1. Moja ulubiona potrawa to... różnego rodzaju sałaty, nie wyobrażam sobie dnia bez warzywnej mieszaniny z ziarnami, różnymi gatunkami lekkich serów, aromatycznej oliwy i kropli truflowego balsamico.

2. Najlepsza przekąska to... garść migdałów, orzechów, pestek z dyni lub humus czy pulpa mango z kefirem.

3. 3 rzeczy bez których nie mogę się obejść przy gotowaniu: oliwa z oliwek z cytryną, prażone pestki dyni lub słonecznika, sos balsamiczny z truflą, limonką albo owocami leśnymi.

4. Moja pierwsza książka kucharska to... ta, którą kupiłam mojemu synowi. Uwielbia kulinaria, jest w kuchni niezwykle samodzielny i bardzo zdolny.

5. Moje największe kulinarne odkrycie to... chłodnik kokosowy Andrzeja Polana.

6. Nigdy nie zjem... żabich udek, bo koszmarnie boję się żab.

7. Ulubiona potrawa z dzieciństwa to... pyzy ziemniaczane z serem, specjał mojej mamy.

8. Przyprawa, której nigdy nie zabraknie w mojej kuchni to... cynamon.

9. Restauracja, do której mogę chodzić codziennie to... taka, która serwuje pyszne sushi albo świeże sałaty ze zdrowymi dodatkami.

10. Jeśli coś mocniejszego, to... poproszę białe, wytrawne wino, najchętniej ze szczepu pinot gris, bardziej znanego jako pinot grigio.

11. Najlepsza piosenka do gotowania to... arie, szczególnie z opery "Poławiacze pereł" albo "Lakmé". Dania lubię przyrządzać także przy George'u Michaelu, Sealu i kompozycjach Prince'a.

 

10 przepisów kulinarnych celebrytów. Kliknij!

kulinaria celebryci

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 126

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 59

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2