Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moc otrąb owsianych doświadczyłam na własnym organizmie już bardzo dawno, dlatego od czasu do czasu pojawiają się w mojej kuchni. Mówię oczywiście o otrębach owsianych, a nie o płatkach owsianych. Podstawowa sprawa to obecność w nich błonnika pokarmowego rozpuszczalnego. Dobroczynna rzecz, która doskonale wpływa na nasz układ trawienny , przede wszystkim na jelito grube. Otręby to doskonała miotełka, wymiatająca wszystko , co zalega nam w tymże organie. Zawierają również podstawowe składniki pokarmowe takie jak: węglowodany, białko, tłuszcze, witaminy, sole mineralne. Podstawowa i najprostsza wersja na użycie otrąb owsianych to po prostu owsianka na mleku z dodatkiem suszonych lub świeżych owoców.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 330
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 330
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki