Artykuły

Wydarzenia

main course

Co jedzą Szczęsny, Glik, Krychowiak, Milik, Lewandwoski i inni?

O sukcesie w sporcie zawodowym decyduje współgranie wielu, wzajemnie na siebie wpływających czynników. Jednym z nich jest dziś z pewnością właściwa dieta, która stanowi podstawowy element przygotowania zawodników. Kadra Polski w piłce nożnej ma w tej kwestii solidne zaplecze. Sekrety żywienia reprezentacji Polski odkryje przed nami kulinarny rozgrywający, szef kuchni i ekspert podczas warsztatów prowadzonych w Electrolux Taste Center – Tomasz Leśniak.

Czytaj więcej >

Terra Madre Slow Food Festival Central Europe – III Edycja 2016

W listopadzie Kraków już po raz trzeci stanie się kulinarną stolicą Europy Środkowej. Blisko 150 wystawców, ponad 30 pokazów i laboratoriów smaku, 10 kolacji tematycznych w krakowskich restauracjach z najlepszymi szefami kuchni, degustacje cydrowe, piwne i winiarskie, sensoryczny plac zabaw dla dzieci, konkurs Win Świętomarcińskich, debaty, dyskusje, Festiwal Młodego Wina i rozpoczęcie akcji „Gęsina na św. Marcina”. To wszystko, by pokazać bioróżnorodność Terra Madre – Matki Ziemi! Czytaj więcej

IV Krakowski Festiwal Młodego Wina

Już po raz czwarty Winnica Srebrna Góra przygotowuje Krakowski Festiwal Młodego Wina. Tradycyjnie organizatorzy zachęcają do odwiedzenia gościnnych progów Starej Zajezdni na krakowskim Kazimierzu przy ulicy Wawrzyńca 12. Impreza odbędzie się 11 listopada, w dniu św. Marcina, patrona winiarzy. Czytaj więcej

Szef Kuchni Roku połączy smaki podczas live cookingu

Zastanawialiście się kiedyś nad przygotowaniem potrawy z użyciem whisky? Odpowiedź na to pytanie znajdziecie podczas najbliższego Whisky Live Warsaw. Szef Kuchni Roku Jarek Walczyk złamie stereotyp tego szlachetnego trunku, prezentując na żywo jego szerokie zastosowanie podczas gotowania. Czytaj więcej