Czerwcowy numer Magazynu Pyszne już na Was czeka!

W czerwcowych PYSZNYCH jest pięknie i słodko, czyli jednym słowem - truskawkowo. Pieczemy truskawkowe ciasta, komponujemy truskawkowe desery, a także doprawiamy truskawkami… mięso, a co!

W końcu to jedyny czas w roku, kiedy możemy się cieszyć tymi fantastycznymi owocami, więc staramy się wykorzystać go do ostatniej kropli... soku z truskawek ;-) Poza tym staramy się nie odlatywać zbyt daleko i pamiętamy o stałych punktach programu. Komponujemy szybkie i smaczne Menu na co dzień, pieczemy chleb bez glutenu, samodzielnie przygotowujemy mleko kokosowe i podróżujemy: na Mierzeję Wiślaną, na Podlasie i na Majorkę. W Warsztatach kulinarnych uczymy, jak upiec chrupiącego kurczaka i jak zrobić domowy nabiał, a z okazji Dnia Dziecka gotujemy z dziećmi i dla dzieci. Bądźcie z nami!

Oto, co czeka na Ciebie w najnowszym wydaniu:

- Bohater sezonu: Truskawka - rozkosznie i soczyście - Wszyscy na to czekali. W końcu są! Dowiedz się więcej o słodkich truskawkach i poznaj nietypowe przepisy z ich wykorzystaniem

- Warsztaty kulinarne: O, kurczę - to lubię! - Mięso smaczne i wszechstronne, czyli idealne. Jeśli nie wierzysz, to się przekonaj

- Do poczytania: Mierzeja Wiślana - między morzem a zalewem - zachody słońca jak z bajki, kutry, połowy i ogorzali rybacy. A przede wszystkim najsmaczniejsze i świeże ryby

- Menu na co dzień: Co dziś jemy? - pomysły na obiad dla zabieganych zwolenników domowego gotowania
- Domowa piekarnia: Wolność od glutenu! - po bezglutenowe pieczywo warto sięgać nie tylko ze względu na zdrowie, ale też dla przyjemności. Bo jest po prostu pyszne!

- Smakujemy Polskę: tatarski pierekaczewnik i mięsne batony, czyli kabanosy

- Warsztaty kulinarne: Domowy nabiał - zrób z nami prawdziwy wiejski twarożek, ser żółty, jogurt, masło i inne cuda. To możliwe nawet w sercu miasta!

- Z czym to się je?: Mleko - dowiedz się, jakie właściwości mają poszczególne rodzaje mleka oraz jak przygotować mleko roślinne

- Jedzmy zioła: Fiołki na talerzu - w kuchni przydadzą się nie tylko jako ozdoba na parapecie, ale także jako składnik potraw

- Widelcem po mapie: Rozpalona słońcem wyspa - aromatyczne mięsno-warzywne smaki zamknięte w ciasnych uliczkach kamiennych miasteczek gorącej Majorki

- Warsztaty kulinarne: Pyszny Dzień Dziecka! - smacznie, pomysłowo, a przede wszystkim wspólnie i poprzez zabawę! To prawdziwy sposób na niejadka

- Słodkości: Lato zaklęte w owocach - wyczaruj prawdziwe cukiernicze cuda ze skarbami prosto z sadów

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Ciasta Krakowiak

Niektóre okoliczności wymagają szczególnej oprawy kulinarnej. Nasze ciasto kr...

Odsłon: 3541

60 min
11
Śniadania Piankowy omlet japoński

Ten przepis na omlet powinien znać każdy, kto uwielbia śniadania na słodko. J...

Odsłon: 885

15 min
3

Polecane artykuły

Informacje Jedz zamiast ziemniaków. Pomoże zrzucić zbędne kilogramy, łagodzi stres i jest dużo zdrowszy

Z wyglądu jest jak ziemniak, w konsystencji przypomina marchewkę, a smakiem zbliżony jest do słonecznika. Jak jeść topinambur, nazywany zdrowszym z...

0
Informacje Bataty z grilla zastąpią najlepsze przekąski. Jakich przypraw używać do nich i z czym je podawać?

Bataty już od kilku lat dosyć często goszczą na naszych stołach. Można przygotować z nich frytki z piekarnika, dodać do warzywnych potrawek, a nawe...

0
Informacje Możesz go jeść bez ograniczeń również podczas odchudzania. Odkryj makaron 0 kalorii

Znasz niskokaloryczny makaron, który nie tuczy? Czy to w ogóle jest możliwe? Okazuje się, że tak! Makaron konjac to nowość z Chin, która podbija in...

19
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

1