407. odcinek "Ewa Gotuje"

Jesienią polskie ziemniaki są najsmaczniejsze, więc nie może ich zabraknąć w kolejnym odcinku i właśnie dlatego Ewa ugotowała krem kartoflany z dodatkiem pora. Na danie główne zrobiła białą kiełbasę pieczoną z fasolą w lekkim pomidorowym sosie z dodatkiem białego wina. Do tej jednogarnkowej potrawy usmażyła placuszki z kiszonej kaszy gryczanej. Ponadto pokazała, jak założyć domową uprawę kiełków. W odcinku nie zabrakło też słodkości – Ewa zrobiła krem czekoladowy.

Polecane artykuły

Informacje Odkryj nowe jogurty pitne od Danio!

Wielka wiadomość dla fanów produktów Danio! Marka, która już zdobyła serca konsumentów dzięki swoim serkom homogenizowanym, teraz wprowadza zupełni...

0
Informacje Jak gotować groch bez namaczania? Zrób z niego brownie, nikt się nie zorientuje

Groch to bardzo wartościowy i sycący składnik, który sprawdza się w wielu różnych daniach. Aby dobrze smakował, należy go odpowiednio ugotować. W j...

4
Informacje Lubczyk w kuchni i dla zdrowia. Afrodyzjak z przydomowego ogródka

Zioła w kuchni sprawiają, że nasze dania są nie tylko pyszniejsze, ale również zdrowsze. Aż chce się zanurzyć nos w talerz, gdy znajduje się na nim...

4
Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

3

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy