416. odcinek programu „Ewa gotuje”
W Wielką Sobotę Ewa Wachowicz rozpoczęła odcinek od ozdobienia drzewka wielkanocnego. Następnie przeszła do kuchni, gdzie zabrała się za przygotowanie świątecznych potraw. Zdradziła przepis na żurek benedyktyński, serwowany z twarogiem zamiast jajek. Następnie zabrała się za przyrządzenie dania głównego, na które podała klops z papryką oraz z sałatką ziemniaczaną. Na koniec gospodyni pokazała recepturę na sernik z piękną, wielkanocną dekoracją.
Polecane artykuły
Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...
Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...
Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...
Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Amerykańska
- Polska
- Francuska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Dla zdrowia
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Komunia
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Owoce
- Truskawki
- Jagody
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Torty
- Jajka
Odsłon: 205
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105