416. odcinek programu „Ewa gotuje”

W Wielką Sobotę Ewa Wachowicz rozpoczęła odcinek od ozdobienia drzewka wielkanocnego. Następnie przeszła do kuchni, gdzie zabrała się za przygotowanie świątecznych potraw. Zdradziła przepis na żurek benedyktyński, serwowany z twarogiem zamiast jajek. Następnie zabrała się za przyrządzenie dania głównego, na które podała klops z papryką oraz z sałatką ziemniaczaną. Na koniec gospodyni pokazała recepturę na sernik z piękną, wielkanocną dekoracją.

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

1

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia

Desery Sernik który nie opada

Przepis na idealny sernik który nie opada! Jest pulchny, delikatny i wilgotny.

Odsłon: 559

>60 min
12
wszystkie
4
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 109

wszystkie
9
Dodatki ogórki z koperkiem

Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...

Odsłon: 105

wszystkie
4