Wszystkie dotychczasowe odcinki "Ewa Gotuje" obejrzysz w Polsat Go »
439. odcinek Ewa Gotuje
W 439. odcinku Ewa Gotuje, pichcenie rozpoczęło się od góralskiej zoproski, czyli podhalańskiej, regionalnej zupy jarzynowej z zasmażką na słoninie. Kolejne potrawy były już propozycjami do wigilijnego menu. Najpierw Ewa Wachowicz usmażyła karpia i zapiekła go na kiszonej kapuście, podgotowanej z żurawiną. Deser był z kolei powrotem do przeszłości – Ewa usmażyła ciasteczka w kształcie orzeszków, które przełożyła kremem na bazie orzechów włoskich. Ponadto zdradziła przepis na pikle z marchewki. Sprawdź, jak zrobić te pyszności.
Polecane artykuły
Sponsorowane
Wielka wiadomość dla fanów produktów Danio! Marka, która już zdobyła serca konsumentów dzięki swoim serkom homogenizowanym, teraz wprowadza zupełni...
Groch to bardzo wartościowy i sycący składnik, który sprawdza się w wielu różnych daniach. Aby dobrze smakował, należy go odpowiednio ugotować. W j...
Zioła w kuchni sprawiają, że nasze dania są nie tylko pyszniejsze, ale również zdrowsze. Aż chce się zanurzyć nos w talerz, gdy znajduje się na nim...
To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
- Impreza
- Grill
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Papryka
- Owoce
- Orzechy
- Włoskie
- Przyprawy
- Czosnek
- Dla zdrowia
Odsłon: 34
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Polska
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Cynamon
- Kolendra
Odsłon: 173