Ewa gotuje: Garść pomysłów na wrześniowe grillowanie prosto z ogrodowej kuchni Ewy Wachowicz!

Ewa Wachowicz kocha gotować i tą pasją dzieli się w autorskim programie. W najbliższą sobotę miłośniczka pysznego jedzenia zaprasza na grilla do swojej ogrodowej kuchni w Zawoi pod Babią Górą.

Fot. materiały prasowe

Ciekawi jesteście co wrzuci na ruszt? W nadchodzącą sobotę poszukajcie inspiracji do wrześniowego grillowania w nowym odcinku „Ewa gotuje!

Przed głównym daniem Ewa Wachowicz przyrządzi sałatkę z grillowanych warzyw, kiszonego buraczka i wędzonego pstrąga, udekorowaną domowym sosem pesto - z prażonego słonecznika, liści rzodkiewki z dodatkiem pokrzywy.

Na półmisek trafią: rukola, kawałki pstrąga wędzonego na ciepło, słupki marynowanych buraczków pokrojone grillowane warzywa: bakłażan, cukinia i papryka. Na koniec sos do polania - z zielonego pesto z sokiem z cytryny oraz olejem z pestek z winogron. Sałatka jest kolorowa jak polska kwietna łąka!

Po przystawce pora na zupę. Ewa ugotuje jarzynową w stylu włoskiej minestrone. W garnku znajdzie się moc warzyw: marchewki, pietruszka, ziemniak, fasolka szparagowa, kapusta, seler naciowy, kilka rzodkiewek, przeciśnięte ząbki czosnku i malinowe pomidory.

Na danie główne będą wegetariańskie szaszłyki z warzyw i oscypka. Do grillowania trzeba wybrać ser, który nie rozpłynie się podczas pieczenia. Taki właśnie jest oscypek. Na patyczki do szaszłyków gospodyni nabije: kolorowe papryki, cebulę, pomidorki koktajlowe i tygrysie, ser i cukinię.

Zwieńczeniem pysznych dań, będzie jak zwykle coś słodkiego. Ewa Wachowicz przygotuje tiramisu w pucharkach. To będzie błyskawiczny owocowy deser. A do przygotowania będą potrzebne: biszkopty namoczone w kawie, bita śmietany z serkiem mascarpone i dowolne sezonowe owoce. Najpiękniejsza kobieta polskiej kuchni pokaże też, jak zrobić napój oczyszczający z mięty i pokrzywy.

„Ewa gotuje" w sobotę - 12 września o 10.10 w Polsacie

Ewa gotuje: Garść pomysłów na wrześniowe grillowanie na INTERIA.TV.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
5
30 min
36
>60 min
2
Przetwory Domowe kostki maggi z lubczyku

Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...

Odsłon: 312

30 min
10

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2