Jak dodać przepis?

Zobacz, jakie to proste!

Zaloguj się na swoje konto. Kliknij na przycisk ‘Dodaj przepis' - prawy górny róg strony.

 

 

Pojawi się formularz dodawania przepisu. Formularz składa się z trzech prostych kroków:


Krok 1 - Wprowadź ogólne informacje o przepisie oraz dodaj zdjęcie główne, czyli to, które będzie prezentowane w miniaturce w całym serwisie.


Po dodaniu zdjęcia pojawi się edytor, który pozwoli Ci na odpowiednie wykadrowanie. Kadrować możesz za pomocą myszki rozciągając lub zmniejszając półprzezroczysty prostokąt, który pojawi się na zdjęciu.

 

 

Krok 2 - Podaj składniki potrzebne do przygotowania dania. Nazwę oraz gramaturę możesz wpisywać w jeden linii

 

Krok 3 - Sposób przygotowania dania. Do każdego etapu możesz dodać zdjęcie. Pomyłka? Spokojnie - kolejność etapów możesz zmieniać, po prostu przeciągając je myszką.

 

Dodatkowo masz możliwość opublikowania własnych filmików. Wystarczy, że w polu ‘Link' wkleisz link do materiału wideo, np. z youtube, Dailymotion, Vimeo.


Jeżeli prowadzisz własnego bloga to w polu ‘Link do bloga' wklej jego adres.

 

Tuż przed opublikowaniem przepisu możesz go podejrzeć klikając na ‘Podgląd'

 

Jak zgłosić przepis do konkursu?

Jeśli chcesz, aby dodawany przez Ciebie przepis wziął udział w aktualnie organizowanym konkursie, wystarczy, że w którymś z trzech kroków, zaznaczysz widniejące tam okienko (checkbox). Dzięki temu Twój przepis weźmie udział w zabawie.

>> Więcej pytań?

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 126

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 61

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2