Forum

Dlaczego sernik opada?

(9)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 62

Odpowiedz

misia0309

19 marca 2010

Witam! Ostatnio zrobiłam sernik wiedeński,w piekarniku wyglądał pięknie,był wysoki,a po wyjęciu opadł do 1,5 cm.
Chociaż w smaku był super,ale dlaczego taki niski. Macie sposoby na to aby sernik byl pulchny i wysoki?

ilia

Odp. Dlaczego sernik opada?

20 marca 2010

Witam, chyba faktycznie nie należy otwierać drzwiczek. Przynajmniej ja nigdy ich nie otwieram (dopiero po paru godzinach) i zostawiam do ostygnięcia w piekarniku, nigdy mi nie opadł.

martyna102

Odp. Dlaczego sernik opada?

05 czerwca 2010

Prosta odpowiedź, bo nie ma takiego sernika, który by nie opadał. Nie ma co się martwić. Najlepiej zaraz po upieczeniu okroić brzegi, zostawić w blaszce i poczekać aby sobie spokojnie stygł i opadał, a kiedy będzie jeszcze ciepły przykładamy deskę i odwracamy sernik. Zdejmujemy blaszkę i tak trzymamy do całkowitego wystygnięcia. Zobaczycie jak wtedy wszystkie brzegi ładnie się wyrównają. Nie bójcie się warto zaryzykować. :)

Odpowiedz

Kucharzeonline

pierozki2

Przepisów: 0

Ocena: 0

zielonka56

Przepisów: 0

Ocena: 0

gopelardo

Przepisów: 0

Ocena: 0

Jaagoda

Przepisów: 1

Ocena: 21

tuasia

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń