Forum

Jakie menu urodzinowe?

(13)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 23486

Odpowiedz

gocha01

17 lutego 2013

Chciałabym Was prosić o pomoc w wybraniu potrawy/potraw na urodziny.Impreza odbędzie się późnym popołudniem chciałabym zrobić coś pysznego,coś co nie wymaga stania przy garach przez cały dzień i co nie jest zbyt drogie. Chciałabym na poczatku podać standardowo ,ciasta,słodycze,słone przekąski itp. i z tym problemu nie mam,ale nie mam własnie pomysłu na danie kolacyjne.Na imprezie będzie ok 12 osób. Z góry dziękuję.Pozdrawiam.

little_annie

Odp. Jakie menu urodzinowe?

06 marca 2013

Ja na swoje urodziny zrobiłam zapiekankę kebab-gyros i to był świetny pomysł. Możesz sobie ją przygotować wcześniej, a potem tylko podgrzać. Goście byli zachwyceni:)

Sklep-Rafa_pl

Odp. Jakie menu urodzinowe?

22 marca 2013

No tego kebaba faktycznie można sobie już darować.. Zapiekanka lub może taka sałatka gyros jako ciepła przekąska byłaby w sam raz. Pomyśl także o czymś na główne danie,może zdrowa rybka?


www.Sklep-Rafa.pl

skibuszka

Odp. Jakie menu urodzinowe?

24 lipca 2013

menu urodzinowe powinno byc pyszne, ale fajnie gdy jest jeszcze zdrowe. w dzisiejszych czasach coraz bardziej docenia siie dietetyczne jedzenie, ktore co najwazniejsze nie musi byc niedobre. ja bardzo lubie. ja bardzo lubie cukinie. przezpis masz tutaj http://vitalia.pl/index.php/mid/118/fid/1480/diety/odchudzanie/recipe_id/3171 i ponizej

Cukinia faszerowana mięsem z kurczaka


Składniki (9)

Cukinia 600 g
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 300 g
Pietruszka natka 10 g (5 łyżeczek)
Twaróg wiejski lekki 125 g
Pomidory krojone puszka 200 g
Czosnek 14 g (2 ząbki)
Zioła prowansalskie 5 g
Pieprz czarny, zmielony 5 g
Sól biała 5 g

Czas:

Łącznie 1 h
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 30 min

Narzędzia:

Wyciskarka do czosnku
Miska

Sposób przygotowania:

1Niezbędną przyprawą jest tu PIEPRZ ZIOŁOWY, niestety coś nie działa na Vitalii i nie mogę go dodać jako składnik, oczywiście jeśli dodajemy soli to tylko MORSKĄ (tej również nie mogłam dodać).
2Mięso z piersi z kurczaka musi być zmienlone, można je również drobno pokroić, ale dużo z tym roboty. Zamiast mięsa z piersi z kurczaka, można użyć indyczego. Oczywiście, wieprzowego również, ale to należy wcześniej poddusić na patelni, bo w piekarniku się nie zetnie.
3Mięso przyprawić ziołami prowansalskimi, pieprzem ziołowym, solą i ewentualnie pieprzem, a także obowiązkowo rozdrobnionymi ząbkami czosnku.
4Natkę pietruszki posiekać, a następnie dodać do mięsa.
5Ser twarogowy rozdrobnić i dodać do mięsa.
6200 gram rozdrobionych pomidorów dodać do mięsa i wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na kilka minut.
7Potrzebujemy 2 cukinii po około 300 gram każda. Mogą ważyć więcej, ale nie mniej :)
8Warzywa należy dokładnie umyć i odkroić końcówki, a następnie przekroić na pół.
9W cukiniach należy wydrążyć otwór, mają się z nich zrobić swoiste łódeczki. Po usunięciu wnętrza, cukinie stracą na wadze o około 1/3 wagi pierwotnej. Każda z połówek będzie ważyć około 100 gram.
10Tak przygotowane cukinie należy wypełnić farszem i wstawić do piekarnika, na jakieś 25-30 minut. 180 stopni, można włączyć termoobieg na jakiś czas.
11Po 25 minutach, życzę smacznego ;)

Odpowiedz

Kucharzeonline

agatka2005

Przepisów: 0

Ocena: 0

anda79

Przepisów: 0

Ocena: 0

MarzenaL

Przepisów: 0

Ocena: 0

oriss1987

Przepisów: 0

Ocena: 0

pesto

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń