Forum

Szpinak lisciasty

(13)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 126

Odpowiedz

margo21

21 maja 2011

Nigdy jeszcze nie kupowałam szpinaku w całości.Po pierwsze wydaje mi się ,że jest go w paczce mniej niż mrożonego,a po drugie nie wiem jak taki szpinak przyrządzać?
Jeśli ktoś ma sprawdzony sposób to proszę o radę.

ankrys1

Odp. Szpinak lisciasty

23 maja 2011

Nauczylam sie za oceanem robic dobry szpinak i szybko. Kilka razy dokladnie plucze cale liscie z ogonkami.Osuszam z wody /w specjalnej osaczarce lub poprostu w papierze kuchennym/.Calosc partiami wrzucam na roztopione maslo i caly czas mieszajac zmniejsza sie jego objetosc. Po kilku min. dodaje czosnek zmiazdzony / wg uznania i ilosci szpinaku/ oraz sole.Dokladnie mieszam i na koniec wyciskam do smaku cytryne/ rowniez wedlug uznania i ilosci szpinaku/.CYTRYNA nadaje caly smak,zeby szpinak nie byl mdly. POLECAM!

barbara1

Odp. Szpinak lisciasty

23 maja 2011

Dlatego do szpinaku obojętnie czy liściasty czy mrożony dodaje się jakiegoś nabiału zamiast podsmażać go najpierw na maśle robię to na odrobinie mleka wiadomo to wyparuje a potem postępuje wg,smaku tzn,dużo czosnku albo śmietana albo jajeczko

Odpowiedz

Kucharzeonline

MarzenaL

Przepisów: 0

Ocena: 0

AnkaGotuje

Przepisów: 98

Ocena: 2111

Joanna115

Przepisów: 28

Ocena: 406

pesto

Przepisów: 0

Ocena: 0

elnes

Przepisów: 1

Ocena: 35

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń