Nawigacja
dla roczniaka ze skazą białkową
| dla roczniaka ze skazą białkową | ![]() gjoanna | 2010-03-11 21:21:04 |
|---|---|---|
może podpowiecie mi co mogę zrobić synkowi na deserek lub podwieczorek bo nie wszystko może jeść ( ma skazę białkową) bo mi kończą się już pomysły a chciałabym mu urozmaicić dietę.. | ||
| Autor | Tytuł postu | Data | |
|---|---|---|---|
| 2010-03-11 21:21:04 | ||
może podpowiecie mi co mogę zrobić synkowi na deserek lub podwieczorek bo nie wszystko może jeść ( ma skazę białkową) bo mi kończą się już pomysły a chciałabym mu urozmaicić dietę.. | |||
![]() basiunia | 2010-03-12 08:36:51 | ||
witaj!moze knedle z owocami? 50ml wody ,plaska lyzka nestle sinlac,plaska lyzka kleiku ryzowego,3 plaskie lyzki maki ryzowej,1ml oleju.5-6 sztuk np wisni mrozonych lub jakis owocow jakie dziecko lubi i moze jesc. wymieszaj nestle sinlac z woda,dodaj reszte skladnikow i zagniec ciasto potem rob z niego male knedelki i wrzuc na gotujaca wode i gotuj az wyplyna mysle ze posmakuja twojemu bobaskowi moj nie ma skazy i je wszystko a ma 13 miesiecy a powiem ci ze uwielbia te knedelki. | |||
| 2010-03-12 09:46:09 | ||
moze nalesniki z mleka sojowego i jaj przepiorczych bo to przy skazie mozna,moj syn tez mial | |||
| 2010-03-14 19:51:00 | ||
dzięki za podpowiedzi na pewno wykorzystam. pozdrawiam:) | |||
| 2010-03-17 21:16:57 | ||
Sama jestem na tej diecie! A karmię synka (ma 3 miesiące). Podpowiem Ci kilka rzeczy... Lekarka nie polecała mi mleka sojowego, bo u takich małych dzieci, jak Twoje i moje ponoć jest ciężkostrawne i też uczula. Więc ja np. piekę drożdżówkę na jajkach przepiórczych (8 zastępuje 2 kurze) i z olejem, gotuję też budyń waniliowy na soku jabłkowym (antonówka) lub marchewkowym (kubuś), fajna sprawa. Naleśniki robię na wodzie i jajkach przepiórczych, są smaczne, brak... | |||
| 2010-03-18 14:17:47 | ||
Naleśniki z mleka sojowego będa bardzo dobrym pomysłem na podwieczorek. Skaza białkowa to ciężka sprawa,mój brat przechodził ja kiedy był mały,naprawdę trzeba uważać na to co przygotowujemy do jedzonka dla swoich pociech. | |||
![]() ArzMiuo | 2010-03-23 16:54:59 | ||
Może jakieś desery owocowe? Można np. zmiksować banany, jabłuszka, wisienki, do tego dodać troszeczkę, odrobinkę cynamonu i porządnie wymierzać. Możnaby jeszcze do tego dodać troszeczkę kaszy ugotowanej. Może być smaczne. Ale najlepiej robić to w blenderze | |||
![]() IzaWiosenna | 2010-03-24 11:53:46 | ||
Placuszki z nestle sinlac. Sporo przepisów dla alergików jest w takich książeczkach, które się dostaje w reklamach pocztą z bobo vity albo z nestle już nie pamiętam. Poszukaj może na stronach producentów takiej żywności dla maluchów. | |||