Nawigacja
Jak zmienić smak zwykłych ziemniaków?
| Jak zmienić smak zwykłych ziemniaków? | ![]() agatka | 2008-01-09 10:01:43 |
|---|---|---|
Powiedzcie mi jak ugotować ziemniaki żeby miały inny smak. Słyszałam kiedyś, że w zależności do jakiej gorącej wody wrzuci się surowe ziemniaki - to inaczej smakują. Ktoś mi mówił, że jak wrzuci się do wrzącej to smakują jak z ogniska. Próbowałam, ale się nie udało. Może trzeba dodać do tego jeszcze przyprawy. Macie jakieś sugestie? Chciałabym poeksperymentować ze smakiem ziemniaków. | ||
| Autor | Tytuł postu | Data | |
|---|---|---|---|
| 2008-01-09 10:01:43 | ||
Powiedzcie mi jak ugotować ziemniaki żeby miały inny smak. Słyszałam kiedyś, że w zależności do jakiej gorącej wody wrzuci się surowe ziemniaki - to inaczej smakują. Ktoś mi mówił, że jak wrzuci się do wrzącej to smakują jak z ogniska. Próbowałam, ale się nie udało. Może trzeba dodać do tego jeszcze przyprawy. Macie jakieś sugestie? Chciałabym poeksperymentować ze smakiem ziemniaków. | |||
![]() emtec | 2008-01-09 13:57:06 | ||
jak gotujesz ziemniaki dodaj listko laurowe i ząbek czosnku a z pewnością ziemniaki będą inaczej smakowały. Smacznego | |||
| 2008-01-09 18:53:15 | ||
1. Ziemniaków nie obieraj - tylko przed ugotowaniem dokładnie wyszoruj, podaj w łupinkach lub obierz już po ugotowaniu (skórka schodzi błyskawicznie). 2. Jak napisał/ -a emtec, dodaj do wody liść laurowy, ja dodaję też czasami pietruszkę (nać) świeżą lub suszoną, bazylię, nieco curry lub inne zioła - zależy, do czego będę podawała ziemniaki. 3. Zrób pure - ugotowane i odcedzone ziemniaki dokładnie rozgnieć (lub przepuść przez maszynkę), dodaj nieco... | |||
![]() parla32 | 2008-01-10 21:59:34 | ||
Bardzo mi się podoba Twoja wersja ziemniaków:) a zwłaszcza z curry,bo bardzo lubię.A ponadto do pure bardzo dobry pomysł dodać np.paprykę w proszku czy szczypiorek.Dzięki serdeczne napewno te rady wykorzystam:) | |||
![]() Lucyna60 | 2008-04-21 21:34:39 | ||
Do gotujących ziemniaków można dodać zielonej magi z ogrodka,polecam jak lubicie tą przyprawę. | |||
![]() Gość | 2008-10-09 13:15:54 | ||
Ta zielona maggi to lubczyk, pachnącybulionem | |||
![]() eksplorator | 2009-02-11 19:54:07 | ||
Lucyna60 napisał[a]:Do gotujących ziemniaków można dodać zielonej magi z ogrodka,polecam jak lubicie tą przyprawę. ............ znaczy się LUBCZYKU;) | |||
![]() Lucyna60 | 2008-04-21 21:37:57 | ||
Jeśli lubicie magi to dodajcie galązke tylko świezą z ogrodka,polecam. | |||
![]() Gość | 2008-12-02 21:26:53 | ||
emtec napisał[a]:jak gotujesz ziemniaki dodaj listko laurowe i ząbek czosnku a z pewnością ziemniaki będą inaczej smakowały. Smacznego Można też użyć osobno albo,albo.Wypróbowane i jest ok.Smacznego. | |||
![]() doroti | 2008-01-09 23:03:14 | ||
Proponuje gotowanie ziemniaków z przyprawami np: listek bobkowy lub swieza bazylia. | |||