Nawigacja
Re: Jak zmienić smak zwykłych ziemniaków?
| Re: Jak zmienić smak zwykłych ziemniaków? | ![]() Gość | 2008-10-13 22:13:11 |
|---|---|---|
ja dodaje trochę natki pietruszki,koperku i wlewam śmietany,by nie były takie suche.....polecam,bo dobre.... | ||
| Autor | Tytuł postu | Data |
|---|---|---|
![]() Gość | 2008-10-13 22:13:11 | |
ja dodaje trochę natki pietruszki,koperku i wlewam śmietany,by nie były takie suche.....polecam,bo dobre.... | ||
![]() Gość | 2008-10-15 16:21:50 | |
można dodać kilka ziarn kopru włoskiego | ||
![]() szczepcio | 2008-10-16 22:50:42 | |
dodaj ziarenek smaku , wspaniały smak i kolor | ||
![]() Gość | 2008-10-17 10:33:30 | |
chcesz poeksperymentować.. proponuję "szwedzkie frytki".. to tak jak marchewka po włosku.. duża patelnia.. 50 ml oliwy..0,5 kg ziemniaków.. ziemniaki starte na tarce jarzynowej o dużych oczkach.. na rozgrzaną oliwę wrzucamy starte ziemniaki.. przesmażamy ciągle mieszając ok. 2-3 min.. sól i pieprz do smaku.. dodatkowo tymianek.. następnym razem suszone pomidory.. i tak za każdym razem inny smaczek.. szybko.. łatwo.. a goście w szoku.. smacznego.. | ||
![]() Gość | 2008-10-17 14:33:48 | |
JAK Z OGNISKA TO MASZ WTEDY JAK JE ZROBISZ W PIEKARNIKU. JA ROBIĘ TAK : 1.ZIEMNIAKU OBIERAM I MYJĘ 2.OBTACZAM W OLEJU DOKŁADNIE 3.SOLĘ, PIEPRZĘ ORAZ POSYPUJĘ DOKŁADNIE MAJERANKIEM 4.ZAWIJAM PO KILKA SZTUK W FOLII ALUMINIOWEJ 5. WKŁADAM DO PIEKARNIKA O TEMP. 250st C NA OKOŁO GODZINY,PÓŁTOREJ. TROCHE DŁUGO, ALE JEST WYPAS. ROBIE TAK SAMO Z KURCZAKIEM I DANIE JEST CHRUPIĄCE I PRZYPIECZONE. POLECAM. | ||
![]() Gość | 2008-10-24 06:47:09 | |
witam jestem kierowca ja do ziemniakow dodaje troche wegety lub kucharka zmieniaja kolor oraz smak naprawde polecam, aha jeszcze jedno dodaje troche oliwy....pozdrawiam:) | ||
![]() Gość | 2008-10-25 06:21:14 | |
JA ROBIE ZIEMNIAKI PO AMERYKANSKU , SA NIESTETY BARDZO KALORYCZNE , ALE SMAKUJA WYBORNIE.OD CZASU DO CZASU MOZNA SOBIE POZWOLIC.GOTUEJ ZIEMNIAKI W OSOLONEJ WODZIE .JAK PO WBICIU WIDELCA ROZPADAJA SIE , ODCEDZAM BARDZO DOKLADNIE Z WODY I POCZEKAM MINUTKE , ZEBY ODPAROWALY.PRZEKLADAM DO MIKSERA ,DODAJE 2-3 LYZKI MASELKA O TEMP.POKOJEWEJ I SLODKA SMIETANKE WEDLUG UZNANIA,DOKLADNIE UBIJAM.MOZNA TO TEZ ZROBIC RECZNYM MIKSEREM.JEZELI KTOS LUBI CZOSNEK , MOZNA DODAC ZABEK CZOSNKU ROZTARTEGO NA... | ||
![]() Gość | 2008-11-03 17:38:34 | |
ja to ogólnie za ziemniakami nie przepadam, ale mój brat może ugniecione z masłem jeść tak same, to widzę, że czasem sobie urozmaica smaki przez dodatek zamiast zwykłego masła, to takiego ziołowo-czosnkowego, bodajże kerrygold czy jakoś tak | ||
![]() Gość | 2008-10-26 02:26:27 | |
Do gotujacych ziemniakow wrzucic cebula ikilka zabkow czosnku.Pychota. Smacznego. | ||
![]() Gość | 2008-10-27 18:07:34 | |
zawsze mozesz dodac do nich ugotowane warzywa i razem je wymieszaj tzn przed tłuczeniem ziemniaków daj warzywa i razem je tłucz beda bardzo dobreeeee naprawde ;]go smaczne | ||