Ewa_Gotuje

10 numer Magazynu Pyszne już w dystrybucji

W najnowszym wydaniu magazynu PYSZNE rozpływamy się nad zaletami gruszki, a dania z gruszkami rozpływają się w naszych ustach. Jabłko musiało ustąpić jej pola, przynajmniej na chwilę!

Przygotowujemy się do narodowego testu na najlepszego kucharza i na warsztat(y) bierzemy rosół, bo każdy szanujący się szef kuchni powinien zrobić go dokładnie tak, jak robiła to jego babcia. Bez udziwnień i eksperymentów, bo tradycja broni się sama. Rozprawiamy się z rybami, które sprawiamy, przyprawiamy, a przede wszystkim z głową kupujemy. Z rozważań o rybach do zdrowia już niedaleko, a skoro mowa o zdrowiu, to zapraszamy na kaszę, którą specjalnie dla Was odczarowaliśmy i odarliśmy z nudy i banału. Na deser pieczemy tarty. A dla nielubiących słodyczy - quiche. Kruche ciasto potrafi zaskoczyć. Smacznego!

Oto, co czeka na Ciebie w najnowszym wydaniu:

- Bohater sezonu: Gruszka - Najczęściej przegrywa z jabłkiem, ale nie u nas! Poznaj ją bliżej i przekonaj się, jakie potrawy można z niej wyczarować
- Do poczytania: Małokarpacki Szlak Winny - Wina... Zazwyczaj kojarzą się z Włochami, Grecją, Francją czy Gruzją. Okazuje się, że wystarczy zajrzeć za naszą południową granicę, aby raczyć się wyśmienitymi słowackimi winami
- Warsztaty kulinarne: Król polskich zup - Jedno z najpyszniejszych i najbardziej tradycyjnych dań. Trzeba poświęcić mu trochę czasu, ale warto - aromat prawdziwego, naturalnie doprawionego rosołu nie ma sobie równych
* Smaker poleca: Blaski i cienie foie gras - Historia rarytasu, który przez masową produkcję stał się kontrowersyjny. Jest jednak sposób na to, aby móc się nim rozkoszować bez wyrzutów sumienia
- Menu na co dzień: Co dziś jemy? - Już w parę chwil możesz wyczarować pyszny obiad na każdy dzień tygodnia
- Domowa piekarnia: Chleb najlepszy z własnego piekarnika - Dzięki naszym przepisom poczujesz smak i aromat prawdziwego chleba
- Smakujemy Polskę: rogal świętomarciński z Poznania i jabłka łąckie
- Do poczytania: Zimą, latem - tylko Białka Tatrzańska! - Podhalańską wieś możesz odwiedzić o każdej porze roku - zawsze znajdziesz tam atrakcje dla siebie i swojej rodziny
- Warsztaty kulinarne: Ryby głosu nie mają? Nie w naszej kuchni! - Sprawianie, porcjowanie, przechowywanie, wybieranie... A przede wszystkim wyśmienite gotowanie - z nami przerobisz ryby na wszystkie sposoby
- Z czym to się je?: Oto jest kasza - Podpowiadamy, jak przyrządzić kaszę, żeby było nie tylko zdrowo, ale też bardzo smacznie
- Widelcem po mapie: Gorąca kuchnia Południowej Afryki - Różnorodność klimatyczna, rasowa, kulturowa oraz kulinarna... Kraj niesamowitych widoków, miast i dzikich zwierząt poleca się na talerze
- Warsztaty kulinarne: Tarty & tartaletki - Kruche ciasto można przyrządzić na sto sposobów - zarówno na słodko, jak i na wytrawnie
- Słodkości: Otul się słodyczą - Gdy za oknem jesienna pogoda, a dni coraz krótsze, najlepszym lekarstwem na chandrę są: gorąca herbata, ciepły koc i oczywiście słodkie wypieki!

Magazyn pyszne dostępny jest również w wersji elektronicznej.

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Lody w waflu 2 składniki

To ulubione lody mojej mamy. Żałuję że teraz już nie mogła ich skosztować....

Odsłon: 690

15 min
17
Ciasta Tort wiśniowy

Tort wiśniowy jest doskonałą propozycją dla osób, które nie przepadają za mdł...

Odsłon: 275

60 min
0
Dania główne Gołąbki babci Zosi

Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...

Odsłon: 315

30 min
5

Polecane artykuły

3
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13