421. odcinek programu "Ewa Gotuje"
Tym razem Ewa Wachowicz zabierze nas w kulinarną podróż po kuchniach świata. Zacznie od ugotowania włoskiej wariacji na temat pomidorówki, czyli słynnej zupy solferino. Następnie przedstawi specjalność kuchni brytyjskiej – zapiekankę rybną z krewetkami i ziemniakami, zwaną przez wyspiarzy „fish pie”.
Polecane artykuły
Krewetki to niezwykle uniwersalny składnik dań, który zapewnia nie tylko wartościowe białko, ale również kwasy wielonienasycone. To także przysmak...
Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...
Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...
Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 36
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Komunia
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Owoce
- Truskawki
- Jagody
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Torty
- Jajka
Odsłon: 5348
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
- Impreza
- Walentynki
- Halloween
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jabłka
- Nabiał
- Jajka
- Jogurt
- Przyprawy
- Cynamon
- Jajka
Odsłon: 401
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
- Grill
- Polska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ryby
- Przyprawy
- Czosnek
- Dla zdrowia
Odsłon: 81