Agnieszka Kotońska schudła 30 kg! Wprowadziła w życie te nawyki

Wiosna to czas, kiedy wiele osób postanawia się odchudzić. Utrata zbędnych kilogramów to nie tylko sposób na to, aby zmieścić się w ulubione jeansy sprzed lat, ale i zadbać o zdrowie. Wiele osób szuka motywacji do ćwiczeń i zmiany diety, inspiracją mogą być celebryci. Do osób, które przeszły spektakularną metamorfozę należy Agnieszka Kotońska. Sprawdź, w jaki sposób udało jej się schudnąć.

Agnieszka Kotońska schudła 30 kg | Fot. Wojciech Olkusnik/East News/ Fot.123RF/Picsel/Googglebox Przed Telewizorem/TTV

Agnieszkę Kotońską na co dzień możemy obserwować w programie "Googlebox. Przed Telewizorem", emitowanym za pośrednictwem TTV od 2014 roku. Format reality show oparty jest na komentowaniu przez uczestników popularnych programów telewizyjnych. Gwiazda programu z powodzeniem realizuje się także na Instagramie, gdzie dzieli się zdjęciami z codziennego życia. Pochwaliła się między innymi swoimi osiągnięciami w odchudzaniu, straciła aż 30 kilogramów! Ku uciesze wiernych obserwatorów, z dumą prezentuje swoje wdzięki. Czemu zawdzięcza smukłą sylwetkę? 

Schudła 30 kg! W czym tkwi sekret figury Agnieszki Kotońskiej? 

Gwiazda telewizji TTV przed rozpoczęciem odchudzania borykała się ze sporą nadwagą, ważyła aż 104 kilogramy. Nie od dziś wiadomo, że siedzący tryb życia oraz niezdrowa dieta, bogata w wysokoprzetworzone jedzenie to przepis na wysoki wynik na wadze. Agnieszka Kotońska postanowiła porzucić niezdrowe nawyki i rozpocząć przygodę ze zdrowym odżywianiem i aktywnością fizyczną. Jak wspomniała w jednym z programów telewizji śniadaniowej, zaczęła trenować, aż pięć razy w tygodniu. Wprowadzenie ćwiczeń do codziennej rutyny to doskonały sposób, aby w mig zauważyć pierwsze efekty odchudzania. Zwłaszcza kiedy dotychczas prowadziliśmy styl życia kanapowca.  

Proces utraty zbędnych kilogramów nie obejdzie się również bez diety. Co jadła Agnieszka Kotońska, aby schudnąć? Swój dzień rozpoczynała od kromki ciemnego chleba, jajka i pomidora. Takie śniadanie dostarcza pełnowartościowych węglowodanów, a także białka, którego źródłem jest oczywiście jajko. Dodatkową porcję witamin zapewnia pomidor. 

Kolejnym posiłkiem było natomiast musli, wspomina również, że najczęstszym obiadem na diecie była gotowana ryba lub kurczak z warzywami. Natomiast na podwieczorek zajadała się serkiem grani, a na kolację serwowała omlety. Jak widać w diecie gwiazdy TTV przeważały posiłki bogate w białko, które nie tylko pozwala budować mięśnie, ale także na długo pozostawi cię sytym, dzięki czemu unikniesz podjadania między posiłkami. Oczywiście nie mogło zabraknąć również sporej ilości wody. 

Warto wspomnieć o tym, że dieta odchudzająca wcale nie musi być trudna i nudna. Główną zasadą panującą na redukcji, jest to, aby utrzymywać tzw. deficyt kaloryczny, czyli jeść mniej niż wynosi nasze zapotrzebowanie kaloryczne w ciągu dnia. Warto pamiętać, że posiłki powinny opierać się o nieprzetworzone produkty, a także być odpowiednio zbilansowana, czyli zawierać źródło białka, węglowodanów i tłuszczów. Nie można zapominać także o warzywach i owocach, które dostarczają witamin i mikroelementów. Podczas diety, Agnieszka Kotońska najczęściej sięgała po brokuły, kalafior czy marchewkę. Nie mogło zabraknąć również przypraw, takich jak czosnek czy curry. 

Zobacz także:

Naturalne barwniki do jajek. Wielkanocne pisanki zafarbujesz bez chemii  »

Rzeżucha na Wielkanoc - kiedy i jak wysiać nasiona? Uprawa rzeżuchy krok po kroku »

Kiedy i jak wysiać owies, by ozdobił wielkanocny stół? Oto najlepszy termin! »

Leczo po francusku, czyli przepis na ratatuj. Jedz, by zgubić oponkę z brzucha »

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Potrawka z indyka

Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...

Odsłon: 166

15 min
7
Dania główne Pierogi meksykańskie

Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...

Odsłon: 17109

60 min
19

Polecane artykuły

Informacje Odkryj nowe jogurty pitne od Danio!

Wielka wiadomość dla fanów produktów Danio! Marka, która już zdobyła serca konsumentów dzięki swoim serkom homogenizowanym, teraz wprowadza zupełni...

0
Informacje Jak gotować groch bez namaczania? Zrób z niego brownie, nikt się nie zorientuje

Groch to bardzo wartościowy i sycący składnik, który sprawdza się w wielu różnych daniach. Aby dobrze smakował, należy go odpowiednio ugotować. W j...

4
Informacje Lubczyk w kuchni i dla zdrowia. Afrodyzjak z przydomowego ogródka

Zioła w kuchni sprawiają, że nasze dania są nie tylko pyszniejsze, ale również zdrowsze. Aż chce się zanurzyć nos w talerz, gdy znajduje się na nim...

4
Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

3