Ewa_Gotuje

Czego nie może zabraknąć w kuchni podczas nadchodzących świąt

Na wielkanocnych stołach najczęściej goszczą tradycyjne dania. W świątecznym menu co roku odnajdujemy dobrze znane nam smaki.

Fot. 123RF/Picsel

Klasyczny barszcz biały, wiosenne sałatki czy faszerowane jajka - tych potraw nie może zabraknąć na Wielkanoc! Jednak, by święta wypadły bez zarzutu, dobrze jest solidnie się do nich przygotować. Nie dajmy się zaskoczyć i zaopatrzmy się w niezbędne produkty, które pomogą podkreślić smak wielkanocnych specjałów oraz wydobyć z nich to, co najlepsze. Zatem co warto mieć pod ręką podczas nadchodzących świąt? Przedstawiamy wielkanocny niezbędnik:

Barszcz biały z majerankiem Knorr

Wielkanoc to jego czas! Barszcz biały z majerankiem Knorr z linii Domowe Smaki stanie się apetyczną ozdobą świątecznego obiadu. Połączenie mąki żytniej oraz pszennej z aromatycznymi ziołami i przyprawami: majerankiem, liściem laurowym oraz czosnkiem, nadadzą tej uroczystej potrawie niepowtarzalny smak i aromat.

Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Kluczem kulinarnych sukcesów wielkanocnych potraw jest odpowiedni dobór przypraw. Niezwykle aromatyczny majeranek nada smaku wielu daniom. Jest nieodłącznym elementem świątecznych zup: żurku i białego barszczu. Ale przyprawę warto użyć także do mięsnych pieczeni oraz potraw na bazie roślin strączkowych. Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr doskonale wzbogaci również smak pieczonych ziemniaków.

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Bez czarnego pieprzu ani rusz - to on zadba o wyrazistość świątecznych dań. W jego repertuarze znajdą się wszelakie mięsa, w tym wielkanocne szynki, schaby, rolady oraz niezastąpione pasztety.

Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr

Na świątecznych stołach nie może zabraknąć apetycznych pieczeni. Ich znakomity smak uzupełni niezwykle delikatny Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr. Wyrazista nuta zielonego pieprzu doskonale będzie komponować się z mięsnymi potrawami.

Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr

Niech tradycji stanie się zadość! Święta wielkanocne nie mogą obyć się bez klasycznego rosołu. Złocisty, aromatyczny, idealnie doprawiony, o głębokim smaku - o taki efekt zadba Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr

Jak Wielkanoc, to i sałatki. W świątecznym jadłospisie nie może zabraknąć zwłaszcza tych skomponowanych z wiosennych nowalijek. Kompozycję świeżych warzyw wzbogaci smak aromatycznego Sosu sałatkowego Zioła ogrodowe z trybulą Knorr. Pełni aromatu sałatkom nada dodatek trybuli, która charakteryzuje się subtelnym, orzeźwiającym smakiem.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Gołąbki babci Zosi

Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...

Odsłon: 200

30 min
4
60 min
3
15 min
5

Przepis dnia

Desery Ciasto wełniane z pistacjami

Delikatne i puszyste ciasto drożdżowe z domową masą pistacjową. Ciasto nie je...

Odsłon: 4828

30 min
45

Polecane artykuły

0
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13