„Family Food Fight. Pojedynek na smaki”: Kim są uczestnicy nowego show?

„Family Food Fight. Pojedynek na smaki” to nowy program pełny kulinarnych inspiracji z nutką rywalizacji, który już w środę, 1 września o godz. 20:05 zadebiutuje na antenie Telewizji Polsat. Kochające gotowanie rodziny będą musiały zmierzyć się z presją czasu oraz opiniami wymagających jurorów: Ewy Wachowicz, Piotra Gąsowskiego i Adama Borowicza. Kim są uczestnicy programu i o co walczą?

Fot. materiały prasowe/Polsat

„Family Food Fight. Pojedynek na smaki" to show pełne smaków, doprawione rodzinnymi sprzeczkami, wzruszającymi chwilami i zabawnymi wpadkami, które jednak zawsze kończą się celebracją wspólnego przygotowywania i spożywania posiłków.

W każdym odcinku uczestnicy otrzymają dwa kulinarne wyzwania.

W pierwszym rywalizować będą o specjalnie przywileje, w drugim stawką będzie dalszy udział w programie.

Co tydzień jedna z rodzin opuści program, a w wielkim finale zmierzą się dwie najlepsze, które staną do walki o tytuł najlepiej gotującej rodziny w Polsce i 100 tysięcy złotych!

Kim są uczestnicy pierwszej edycji programu „Family Food Fight. Pojedynek na smaki"?

Rodzina Ceballo (małżeństwo Anna i Reinaldo z synem Jonasem)

Mieszanka wybuchowa. Polsko-kubańska rodzina. Ich największą miłością jest kuchnia i muzyka! Rei ma swój zespół Tripulacion Cubana, czyli „kubańska załoga", który współtworzy w 90% ze swoimi rodakami. Ich repertuar nawiązuje do muzyki kubańskiej w każdej odsłonie. Ania jest managerem zespołu. Inspiracją do gotowania dla całej rodziny byli dziadkowie, później rodzice, a obecnie - podróże i programy kulinarne. Zgodnie twierdzą, że nie ma dania, którego by nie spróbowali. W życiu kierują się zasadą dzielenia się z ludźmi tym, co robią - czyli muzyką, pasją do gotowania i tańcem!

Rodzina Szatanów (mama Bożena z córką Kasią i jej kuzynem Marcinem)

Szefem kuchni w tej drużynie jest mama Bożenka. Kasia i Marcin jeszcze w dzieciństwie w każdy weekend spotykali się w domu Bożenki i kosztowali jej najpyszniejszych potraw. Gotowanie kojarzy im się z tymi radosnymi wspomnieniami. Cała trójka jest kulinarnymi samoukami. Każdy ma inny smak i inne kulinarne upodobania, ale wszyscy lubią ich „Szatańską" kuchnię! Marcin jest fanem kuchni orientalnej, Bożena lubi tradycyjną kuchnię polską, a Kasia gotuje to, co smakuje jej mężowi (czyli wszystko)...

Rodzina Krechów (małżeństwo Joanna i Hubert z córką Ewą)

Rodzina, która je i gotuje w duchu slow food. Krechowie są właścicielami sadów ze starymi odmianami jabłek, sporego ogrodu warzywnego i mikrobrowaru. Gotują sezonowo, prosto i z sercem. Hubert zajmuje się browarem i tłocznią soków, a jego żona to nauczycielka, której wielką pasją jest praca w ogrodzie. Największą dumą Asi i Huberta są oczywiście ich córki Ewa i Ida. Cenią ich niezależność i umiejętność odnajdywania się w różnych sytuacjach. Razem z rodzicami w programie gotować będzie młodsza córka, 19-letnia Ewa, tegoroczna maturzystka, która interesuje się reklamą i marketingiem.

Rodzina Bazarnik (małżeństwo Iza i Ryszard, z synem Antkiem)

Muzyczna Rodzina. Ryszard to multiperkusjonista, podwójny rekordzista Guinessa, twórca niesamowitych projektów, takich jak między innymi największy bęben świata. Iza to piosenkarka, kompozytorka, autorka tekstów i wielka pasjonatka gotowania. Miłość do kuchni zaszczepił w niej dziadek. 13-letni Antek dzielnie wspiera mamę w kuchni, a tatę - grając na perkusji. Ich kuchnia to wypadkowa tego, na co akurat mają ochotę, co znajdą w lodówce i na co pozwoli im fantazja. Spontaniczna, pełna pasji i smaku. Jak sami przyznają, są kulinarnymi amatorami. Spełniają się w muzyce, komponowaniu i występowaniu, gotowanie to ich największa pasja „po godzinach".

Lubczanki (kuzynki Maria, Irena i Jadwiga)

Pogodne kuzynki, należące do koła gospodyń wiejskich, w którym odtwarzają stare przepisy. Promują kuchnię regionalną, a ich znakiem rozpoznawczym jest lubczyk! Nie posiadają wykształcenia gastronomicznego, gotować nauczyły się od swoich mam i starszego rodzeństwa. Ich popisowa Lubecka zupa z lubczykiem została wpisana w rejestr produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i zdobyła I nagrodę w Ogólnopolskim Konkursie Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

Rodzina Jeleń (przyjaciele Jarek, Michał, Marcin)

Rodzina z wyboru! Jarek, Michał i Marcin to najlepsi przyjaciele. Znają się od ponad 20 lat, Jarek jest nawet ojcem chrzestnym ukochanej córki Michała, Marcin to jej przyszywany wujek. Jak sami mówią, są sobie bliżsi niż rodzina, i żartują, że spędzają ze sobą więcej czasu niż z żonami. Razem tworzą zespół disco-polo Longo&Junior, znany z takich utworów jak „Tańcz, tańcz, tańcz" czy „Kolorowa sukienka". To trio z Chorzowa, które kocha tradycyjną kuchnię polską i śląską.

Emocjonujące pojedynki na smaki już od 1 września, tylko w Telewizji Polsat.

---

W związku z zagrożeniem COVID-19 producent programu zapewnia twórcom i uczestnikom zabezpieczenie zgodne z aktualnie obowiązującymi wymogami sanitarnymi i przepisami BHP.

 

Pogoda Interia to najlepsza prognoza pogody, która ma wszystko w jednej, fajnej apce! Wypróbuj teraz naszą nową aplikację pogodową. Wejdź do Google Play »

Weź udział w konkursie i wygraj 250, 500 lub 1000 zł! Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
1
30 min
0
Desery Kokosowa biała chmurka bez pieczenia

Delikatne ciasto kokosowe z wiśniami. Szybciutkie i proste w wykonaniu. Ideal...

Odsłon: 373

15 min
11
Pieczywo Chleb na maślance

Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...

Odsłon: 757

30 min
13
Przekąski Bułeczki odrywane

Kiedy myślisz o bułeczkach, zapewne w pierwszym skojarzeniu masz na myśli sło...

Odsłon: 1024

60 min
3

Polecane artykuły

Informacje Od tygodni króluje w naszym domu. Najlepsze smarowidło do kanapek, dzieci je uwielbiają

Coraz więcej osób decyduje się na rezygnację z masła na rzecz zdrowszych smarowideł do chleba. Na kanapkach królują warzywne pasty z ciecierzycy, c...

2
Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

3
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0