Hermetyczne pojemniki porcelanowe CLOC

Soczyste pomidory, zielona sałata, mielone mięso, biały ser - to częste produkty, które znaleźć można w lodówkach. Co jednak zrobić, by taka żywność na dłużej zachowała świeżość i nie wchłaniała zapachów z otoczenia? Odpowiedzią na to pytanie są pojemniki porcelanowe z hermetycznym zamknięciem CLOC

Gotowy posiłek, warzywa czy owoce przechowywane w taki sposób na dłuższy czas zachowają świeżość, przyjemny zapach i apetyczny wygląd. Poza tym CLOC to pojemniki przyjazne środowisku - są nietoksyczne i nie wchodzą w reakcje. A dzięki hermetycznemu zamknięciu są wyjątkowa szczelne.

Bez obawy można przechowywać w nich produkty o wyrazistych zapachach jak ryby czy mięso. Porcelanowy pojemnik nie odbarwia się i nie wchłania zapachów, wystarczy więc go umyć i korzystać z niego dalej.

CLOC to prawdziwa alternatywa dla tych, którzy znudzeni są wyglądem plastikowych pojemników do przechowywania żywności. Kwieciste wzory ożywią nie jedną kuchnię i z pewnością będą pasować do zestawu stołowego.

CLOC to również praktyczne rozwiązanie. Żywność w porcelanowych pojemnikach można przechowywać w lodówce i w zamrażarce. Po zdjęciu plastikowej pokrywki bardzo szybko można odgrzać posiłek w mikrofali bądź w piekarniku, a po przestudzeniu używać jako talerza, bez potrzeby używania większej ilości naczyń.


Przechowując żywność w porcelanowych pojemnikach z hermetycznym zamknięciem CLOC żywność znacznie dłużej utrzyma świeżość. W ten sposób oszczędzić można czas i pieniądze. Pojemniki, w zależności od pojemności kosztują od 26 do 62 złotych. W ofercie dostępne są modele utrzymane w atrakcyjnej kwiecistej stylistyce Magic Glow oraz Fantasia. Pojemność pojemników od 550 ml do 1300 ml.

Źródłao: Informacja prasowa Neoflam

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Polecane artykuły

Informacje Dawniej mówiono na niego kozia stópka. Ocet z tej rośliny działa przeciwzapalnie i przeciwreumatycznie

Podczas spaceru po lesie możesz natrafić na wiele ciekawych roślin, które swoje zastosowanie mają zarówno w kuchni, jak i ziołolecznictwie. Dziś pr...

2
Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

3
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

1
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

2