II półfinał BlogerChef'a - w komnatach Zamku Dubiecko

Już 15-17 lutego br., w Zamku Dubiecko kolejna odsłona konkursu BlogerChef! Tym razem blogerzy kulinarni gotować będą w pałacowych wnętrzach, dania i desery kuchni Europy środkowo-wschodniej. Poza tym czeka na nich sporo dodatkowych atrakcji.

Blogerzy w pałacowych wnętrzach

Kolejna odsłona BlogerChef'a już w połowie lutego. Gospodarzem drugiego spotkania półfinałowego będzie Zamek Dubiecko - położona w dolinie Sanu dawna rezydencja rodu Krasickich. Miejsce w którym urodził się znany biskup, poeta i autor bajek - Ignacy Krasicki.

Wybrani blogerzy kulinarni będą mieli okazję ugotować swoje zgłoszone wcześniej dania konkursowe, w pełnych przepychu pałacowych wnętrzach. Pomagać im będą inni blogerzy oraz znani szefowie kuchni - Mirek Drewniak, Janusz Pyra i Marek Lechowicz.

- Tematem drugiego półfinału jest kuchnia Europy środkowo-wschodniej. Uczestnicy zaprezentują swoje własne propozycje dań, typowych dla tego regionu. Pieczone polędwiczki czy nadziewane kaszanką jabłka to tylko niektóre potrawy, z którymi przyjdzie im się zmierzyć. A w ich przygotowaniu z pewnością pomogą produkty Jana Niezbędnego - mówi Waldemar Kletkiewicz, Senior Brand Manager Sarantis Polska SA.

- BlogerChef to nie tylko konkurs. To także okazja do poznania innych pasjonatów gotowania i profesjonalistów z branży gastronomiczej. Możliwość wymiany doświadczeń, pomysłów, inspiracji. - zaznacza organizatorka, Katarzyna Szatkowska. - Dzięki uprzejmości Zamku Dubiecko możemy zaproponować też naszym blogerom dodatkowe atrakcje - wernisaż zdjęć oraz zamkowe kino. - dodaje Marek Bielski, współorganizator konkursu.

W królestwie tradycyjnej kuchni

Na uczestników BlogerChef'a czeka moc wrażeń. W piątkowy wieczór Janusz Pyra zabierze blogerów i zaproszonych gości w kulinarną podróż w czasie. Opowie co jadało się w dawnej szlacheckiej Polsce i pokaże jak przygotować najznakomitsze ze specjałów kuchni staropolskiej. Na stołach pojawi się dziczyzna i wiele ekologicznych regionalnych produktów. Każdy będzie mógł chwycić nóż, najwyższej jakości mięso (z certyfikatem QAFP) i garnek by wyczarować niecodzienne, wykwintne danie.

BlogerChef - gotowanie i dużo więcej

Podczas półfinału nie zabraknie czasu na integrację. - Będzie nam bardzo miło zaprosić goszczących u nas blogerów na wystawę zdjęć z Australii fotografa i podróżnika Ludwika Biernackiego, spotkanie z sommelierem i zamkowy seans filmowy. - zapewnia Beata Kołcz-Grzegorzak, manager Zamku.

W organizację II półfinału konkursu BlogerChef włączyła się też Podkarpacka Regionalna Organizacja Turystyczna. Dzięki temu uczestnicy udadzą się na wycieczkę do okolicznej winnicy oraz zwiedzanie rzeszowskiej Podziemnej Trasy Turystycznej "Rzeszowskie Piwnice".

Zamek Dubiecko zaprasza!

- Nasz pierwszy półfinał okazał się ogromnym sukcesem. Drugi nie będzie ani odrobinę gorszy. Obiecują organizatorzy.
Wydarzeniu towarzyszyć będą kamery Telewizji Polskiej oraz przedstawiciele ogólnopolskich i lokalnych mediów. Już teraz zapraszamy do obejrzenia i przeczytania relacji, jakie pojawią z po II półfinale konkursu BlogerChef w Zamku Dubiecko.

Zobacz relacje video z I półfinału konkursu BlogerChef

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Kokosowa biała chmurka bez pieczenia

Delikatne ciasto kokosowe z wiśniami. Szybciutkie i proste w wykonaniu. Ideal...

Odsłon: 1245

15 min
20
Ciasta Sernik pistacjowy

Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...

Odsłon: 1133

60 min
5
Zupy Pomidorowa dla maturzysty

...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...

Odsłon: 370

15 min
14

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2