Kolejny numer Magazynu Pyszne już w kioskach!

W najnowszym numerze magazynu PYSZNE wzięliśmy byka za rogi i udowadniamy, że podroby zasługują na uznanie.

Gotujemy gulasz z policzków wołowych, zapiekamy wątróbkę i dusimy cynaderki. Kuchnia to miejsce dla odważnych! Poza tym rozsmakowujemy się w daniach z kapusty, poznajemy różne rodzaje mąki, a w warsztatach kulinarnych pieczemy domową pizzę. W wolnym czasie jedziemy na kulinarną wyprawę do Czech, a po powrocie pieczemy ciasta - niebiańskie łakocie, które skuszą nawet najbardziej wstrzemięźliwego anioła. No i przede wszystkim uważnie wypatrujemy wiosny. Kalendarzowa jest już z nami, teraz czas na pobudkę w przyrodzie!

Oto, co czeka na Ciebie w najnowszym wydaniu:

- Bohater sezonu: Kapusta - skarbnica witamin o niejednym obliczu

- Warsztaty kulinarne: Domowa włoska pizza - nie fast food, ale prawdziwy specjał włoskiej kuchni. Teraz wyjdzie i spod Twojej ręki!

- Smaker poleca: Światowa kuchnia na polskich stołach - fasolka po bretońsku, śledź po japońsku, kawa po turecku... Dowiedz się, gdzie tak naprawdę powstały te i inne z pozoru egzotyczne potrawy

- Menu na co dzień: Co dziś jemy? - pomysły na obiad dla zabieganych zwolenników domowego gotowania

- Domowa piekarnia: Bułka z masłem - aromatyczne małe cudeńka z chrupiącą skórką. Upiecz swoje ulubione bułki!

- Smakujemy Polskę: ziemniaczane haluszki z Podhala i andruty kaliskie

- Warsztaty kulinarne: Podroby wracają do łask - nie należy się ich bać! Przekonaj się, że nie tylko z mięsa można zrobić wykwintne, a przede wszystkim wyśmienite potrawy

- Z czym to się je?: Mąka - gubisz się w nowych gatunkach białego puchu? Nie wiesz, do czego ich użyć? Tracisz głowę, gdy słyszysz o typach mąki? Nie martw się - wszystko Ci powiemy

- Do poczytania: Siła z mąki - w podróży szlakiem turystycznym „Młynów Doliny Szreniawy"

- Jedzmy zioła: Pokrzywa - magiczna roślina, która kryje w sobie bezcenne związki

- Widelcem po mapie: Kulinarny czeski film - nie tylko zabytkami Czechy podbijają świat, ale i swoją kuchnią oraz jasnym pilsem

- Warsztaty kulinarne: Soczyście kolorowo - zdrowe, smaczne, a do tego dają ogromne pole do popisu w kuchni - takie właśnie są cytrusy

- Słodkości: Niebiańskie łakocie - słodka rozkosz dla podniebienia. Nie tylko dla aniołów...

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Jogurtowiec Borówkowy

Szybkie i orzeźwiające ciasto. Dzieci wprost nie można od niego odgonić.

Odsłon: 23

15 min
3
Desery Cannoli

Cannoli to przysmak, który można znaleźć w każdej sycylijskiej kawiarni i cia...

Odsłon: 1451

60 min
9

Polecane artykuły

Informacje Odkryj nowe jogurty pitne od Danio!

Wielka wiadomość dla fanów produktów Danio! Marka, która już zdobyła serca konsumentów dzięki swoim serkom homogenizowanym, teraz wprowadza zupełni...

0
Informacje Jak gotować groch bez namaczania? Zrób z niego brownie, nikt się nie zorientuje

Groch to bardzo wartościowy i sycący składnik, który sprawdza się w wielu różnych daniach. Aby dobrze smakował, należy go odpowiednio ugotować. W j...

4
Informacje Lubczyk w kuchni i dla zdrowia. Afrodyzjak z przydomowego ogródka

Zioła w kuchni sprawiają, że nasze dania są nie tylko pyszniejsze, ale również zdrowsze. Aż chce się zanurzyć nos w talerz, gdy znajduje się na nim...

5
Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

3