Koszmar! Breja! Już dzisiaj w "TOP CHEF" Amaro zmiażdży kucharzy!

W dzisiejszym, trzecim odcinku Top Chef ciśnienie w kuchni będzie bardzo wysokie! Na początek za sprawą mocnego składu jury.


Danie z kotletem schabowym w roli głównej oceni śmietanka polskich zawodników MMA: Pudziankowski, Waluś, Materla i Moks. To będzie jednak tylko rozgrzewka przed najważniejszą walką wieczoru!



Mariusz Pudzianowski - od 6 lat zawodnik MMA, siejący postrach u rywali i zachwyt u płci pięknej.
- Preferuję polską kuchnię. Na pewno na coś mizernego nie kupią mnie!


Kamil Waluś - zawodnik KSW w wadzie ciężkiej, większość walk wygrywał przez nokaut.
- To jest moje ulubione danie i na pewno je surowo ocenię!


Michał Materla - współczesny gladiator, jest aktualnym międzynarodowym Mistrzem Federacji KSW w kategorii średniej. 22 marca odbędzie się kolejna gala KSW26! W hali Torwar, w Warszawie, Michał Materla po raz trzeci zmierzy się z Jayem Silvą, a stawką tego pojedynku będzie pas Międzynarodowego Mistrza Federacji KSW, którego posiadaczem jest Materla.
- Ilość i jakość kalorii jest bardzo ważna. Nie możemy jeść za tłusto!


Rafał Moks - polski zawodnik mieszanych sztuk walki, były mistrz rosyjskiej organizacji M-1.
- Nie będę wymagający, żeby był smaczny ten kotlet!


Druzgocąca ocena dań tej konkurencji z pewnością na długo pozostanie w pamięci kucharzy aspirujących o tytuł drugiego polskiego Top Chefa!



Tematem przewodnim głównej rundy będzie polska kuchnia regionalna. Szef Wojciech Modest Amaro wkroczy do akcji! On jako jedyny w Polsce zdobył i utrzymał na 2014 rok gwiazdkę Michelin. To najcenniejsze dla kucharza wyróżnienie otrzymał, między innymi dzięki szacunkowi do tradycji polskiej kuchni. 12 uczestników stanie do walki z 12 regionalnymi potrawami! Czy kucharze aspirujący o tytuł drugiego polskiego Top Chefa sprostają wyzwaniom? Szef Amaro nie da im taryfy ulgowej!- Forszmak lubelski - Wygląda to koszmarnie!

- Farszynki - Breja! Masz immunitet? Starasz się coś zawalczyć? Będę musił zmienić po raz kolejny w tym programie reguły gry i możesz ten immunitet wywalić do kosza!

- Klopsiki do flaczków warszawskich - Wyżłopane tłuszczem!

- Parzybroda świętokrzyska - Nuda!

- Kartacze - Kartacze czy partacze, o co tu chodzi?

- Proziaki - Sflaczałe "g"!

- Szablok ze śliwkami - Trzecia łyżka zabija i nie chcę następnej!



Kto i jakie dania będzie przyrządzał? Kogo Amaro zmiażdży, a kogo pochwali? Przekonamy się już dzisiaj! 3. odcinek "TOP CHEF", godzina 20:35, w Telewizji POLSAT.

Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy Pomidorowa dla maturzysty

...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...

Odsłon: 115

15 min
5
Sałatki Sałatka z Jarmużem

CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...

Odsłon: 96

15 min
2
Ciasta Jabłecznik na biszkoptach

Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...

Odsłon: 22675

30 min
30
Ciasta Ciasto z truskawkami i kokosową kruszonką

Proste ciasto na oleju a smakuje jak placek drożdżowy. Każda gospodyni, nawet...

Odsłon: 104

30 min
1

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

1