Ewa_Gotuje

Mistrz sushi Alon Than gościem programu „Hell's Kitchen”

W dzisiejszym odcinku „Hell’s Kitchen” kucharze zmierzą się z sushi, a ich dania będzie oceniał sam mistrz świata w tej dziedzinie – Alon Than!

Dwóch mistrzów na planie Hell's Kitchen - Alon Than i Mateusz Gessler / Fot. Krystian Szczęsny/Polsat

Pierwszym zadaniem uczestników będzie filetowanie łososia, a potem zabiorą się za robienie indywidualnego setu sushi dla Alona Thana  i szefa kuchni Mateusza Gesslera, który zostanie ocenione podczas degustacji w ciemno! Ci, którzy najlepiej poradzą sobie z tym zadaniem – zostaną zaproszeni do restauracji na japońską kolację przyrządzona przez samego Alona! Komu przypadnie ten zaszczyt? Przekonaj się już dziś, oglądając "Hell's Kitchen" o 21:10 w Polsacie. 

Kim jest Alon Than?

Alon Than jest znanym kucharzem i restauratorem oraz mistrzem świata World Sushi Cup w Tokio w 2015. Wypracował swój unikatowy styl, łączący tradycję z nowoczesnością i innowacją. W swych azjatyckich daniach, często stara się przemycać polskie składniki, aby tym samym podkreślić miejsce, w którym żyje i pracuje od 2003 roku. Chętnie dzieli się swoją wiedzą, a swoich gości z przyjemnością zaskakuje nowymi smakami.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Gołąbki babci Zosi

Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...

Odsłon: 187

30 min
4
60 min
3
15 min
5

Przepis dnia

Desery Ciasto wełniane z pistacjami

Delikatne i puszyste ciasto drożdżowe z domową masą pistacjową. Ciasto nie je...

Odsłon: 4810

30 min
45

Polecane artykuły

0
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13