Ewa_Gotuje

Naturalnie wybieraj BIOprodukty

Zdrowa dieta dostarczająca organizmowi cennych składników i energii zaczyna się od codziennych zakupów. Wybory, których dokonujemy w sklepie są bardzo ważnym element zdrowego, ale też odpowiedzialnego stylu życia. Mają one niezwykle istotny wpływ nie tylko na nasze samopoczucie i witalność, ale też oddziaływają na środowisko naturalne.

Fot. Materiał współfinansowany ze środków UE

Na zakupy warto wybrać się z listą potrzebnych produktów, na której powinna znaleźć się naturalna żywność mająca ekologiczne pochodzenie. Stając się świadomym konsumentem wybierasz żywność, która służy tobie i twoim bliskim, a poprzez zrównoważone metody produkcji również całej planecie.

Produkty BIO powstają z surowców, pozyskiwanych odpowiedzialnie, z szacunkiem dla natury. Dlatego będąc na zakupach warto sięgnąć po żywność pochodzącą od renomowanych producentów posiadających certyfikat rolnictwa ekologicznego tzw. euroliść. Zielony symbol z łatwością odnajdziesz na opakowaniach produktów. Unijny symbol żywności ekologicznej to gwarancja, że produkt, który kupujesz i jego producent przeszli trudną drogę w procesie certyfikacji. Dzięki temu dostarczają na twój stół zdrową i pełnowartościową żywność.

Fot. Materiał współfinansowany ze środków UE

Certyfikatem rolnictwa ekologicznego zostały wyróżnione produkty Jamar BIO: passata pomidorowa, ciecierzyca konserwowa, ocet jabłkowy i mus jabłkowy. Każdy z nich ma prosty skład, nie zawiera konserwantów, GMO oraz innych szkodliwych substancji. Dzięki wysokiej zawartości składników odżywczych komponowane na ich bazie dania dodadzą ci naturalnej energii oraz pomogą budować odporność. Podobnie jak wyjątkowo smaczne ekologiczne jabłka z certyfikowanych sadów, idealne na przetwory i do jedzenia na surowo.

Dokonuj świadomych zakupów i aktywnie wykorzystaj moc warzyw i owoców - dla swojego zdrowia i dobrej kondycji planety.

Materiał współfinansowany ze środków UE

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Szyszki z kajmaku

Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...

Odsłon: 118

60 min
5
Desery Lody w waflu

Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...

Odsłon: 842

15 min
14
15 min
6
15 min
2
Dania główne Kurczak w marynacie keczupowej

Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...

Odsłon: 559

30 min
7

Polecane artykuły

14
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13