Pierwszy polski Top Chef w kuchni "Family Food Fight"

Walka o tytuł najlepiej gotującej rodziny w Polsce w programie “Family Food Fight. Pojedynek na smaki” wchodzi w decydującą fazę. Czas na półfinałowe starcie! Gorącą atmosferę w odcinku dodatkowo podgrzeje prawdziwy mistrz kuchni, pierwszy polski Top Chef, Martin Gimenez Castro. Kto pod jego czujnym okiem zaserwuje danie godne finału?

Fot. materiały prasowe/Polsat

W konkursie pozostały tylko trzy rodziny: Krechowie, Kryścio i rodzina Szatanów. Ich przepustką do wielkiego finału będzie przygotowanie ulubionych potraw z zagranicznych podróży. Uczestnicy będą mieć jedynie półtorej godziny aby przygotować danie, które zachwyci jurorów oraz gościa specjalnego prosto z Argentyny!

Martin Gimenez Castro to szef kuchni i uznany restaurator, zwycięzca pierwszej polskiej edycji programu „Top Chef". Autorytet kulinarny, specjalizujący się w autorskich połączeniach najlepszych ryb, owoców morza oraz mięs przygotowywanych za pomocą nowoczesnych technik kulinarnych. W ich przyrządzaniu osiągnął absolutną perfekcję! Jego kuchnia, to smak Ameryki Południowej w Polsce.

W półfinale „Family Food Fight. Pojedynek na smaki" Martin zaprezentuje uczestnikom jak w ciągu zaledwie 15 minut przygotować wyśmienite przystawki i danie główne. Dzięki doskonałej organizacji pracy spod ręki mistrza powstaną ceviche z okonia morskiego, nigiri z dorady oraz tacos z tatarem z tuńczyka i sosem ze świeżych ostryg. Czy któraś z drużyn będzie w stanie osiągnąć poziom Top Chefa? Tego dowiemy się już w środę! Gość specjalny pomoże jurorom wyłonić dwie drużyny, który zmierzą się ze sobą w wielkim finale i staną do walki o 100 tysięcy złotych i  tytuł najlepiej gotującej rodziny w Polsce.

Family Food Fight: Martin Gimenez Castro

 

„Family Food Fight. Pojedynek na smaki" w każdą środę o godz. 20:05 na antenie Polsatu.

 

Wszystkie odcinki można obejrzeć bezpłatnie w nowym serwisie Polsat Go.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
3
30 min
7
Przetwory Ogórki małosolne na szybko

Pierwsze świeże ogórki ukiszone „na szybko”, delikatne, o niepowtarzalnym  sm...

Odsłon: 90

30 min
4

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

3
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

1
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

2
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

1