Poznaj jurorów BAKE OFF - ALE CIACHO!

To o ich uznanie walczy cała dwunastka uczestników kulinarnego show. Kim są jurorzy „Bake Off – Ale Ciacho!”?

Krzysztof Ilnicki - wybitny talent polskiej sceny cukierniczej. Absolwent Thames Valley University w Londynie na kierunku Międzynarodowych Sztuk Kulinarnych. W trakcie swojej kariery gastronomicznej zawędrował do londyńskiej Mirabelle Marco Pierre White'a, gdzie pełnił funkcję zastępcy szefa cukierni. W michellenowskiej restauracji Hakkasan w Londynie (wyróżnionej jako najlepsza azjatycka restauracja na świecie i 19 wśród 50 najlepszych na świecie) był szefem cukierni, a jego flagowym deserem - sernikiem kokosowym - zachwycił się brytyjski dziennik The Guardian. W Polsce szefował cukierni sopockiego Sheratona, wykładał także technologię czekolady na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim. Obecnie prowadzi autorską pracownię Umam w Gdańsku. Jest laureatem prestiżowej nagrody AIG PRIX przyznawanej przez Europejską Akademię Gastronomiczną, zdobywają tytuł Najlepszego cukiernika w Polsce (Prix au Chef Pâtissier).

Gosia Molska - dziennikarka kulinarna, producentka programów kulinarnych i foodproducer w dużych kulinarnych show. Kulinarne szlify zdobywała pod okiem Hanny Szymanderskiej. Podczas swoich kulinarnych podróży zjadła już pół Europy, Indie, Malezję, Tajlandię, Sri Lankę, Koreę i kawałek Afryki. Cały czas ma apetyt na więcej, a Polska stanowi dla niej nieustanny obiekt smakowitych badań. W swoim programie „Polska Molskiej" odkrywała tajemnice rodzimej, lokalnej kuchni. Jest autorką książki „Kuchnia Regionalna" i felietonistką Polska The Times. Obecnie związana z programem „Pytanie na Śniadanie" emitowanym na antenie TVP2, w którym prowadzi kącik kulinarny i cykl podróżniczy. Mama kilkuletniej Malinki, hedonistka, foodie. Kocha to, co robi.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
24
30 min
0
Dania główne Żeberka w sosie

Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...

Odsłon: 96

30 min
2
30 min
4

Polecane artykuły

Informacje Dawniej mówiono na niego kozia stópka. Ocet z tej rośliny działa przeciwzapalnie i przeciwreumatycznie

Podczas spaceru po lesie możesz natrafić na wiele ciekawych roślin, które swoje zastosowanie mają zarówno w kuchni, jak i ziołolecznictwie. Dziś pr...

0
Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

3
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

1
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

2