Tajemnica figury Alicji Majewskiej. Od lat waga ani drgnie!

74-letnia piosenkarka Alicja Majewska znana jest nie tylko ze swojej twórczości i obecności w programach telewizyjnych, ale również obłędnej figury. Ta od lat pozostaje szczupła i zdrowa. Jaki jest sekret figury Alicji Majewskiej? Piosenkarka zdradza jeden z lubianych przepisów.

Fot.123RF/Picsel // Fot. VIPHOTO/East News

Alicja Majewska to popularna piosenkarka popowa, znana z takich utworów jak „Być kobietą", „Jeszcze się tam żagiel bieli" czy „Odkryjemy miłość nieznaną". Od debiutu muzycznego w 1968 roku podbijała polską estradę z licznymi sukcesami. W latach 2019-21 przypomniała o sobie, stając się jurorem wokalnego programu „The Voice Senior".

Choć Polacy cenią Majewską przede wszystkim za jej talent, to wiele osób zwraca też uwagę na wspaniały wygląd piosenkarki. 74-latka od lat utrzymuje szczupłą sylwetkę i charakterystyczną burzę loków. Można powiedzieć, że fryzura to jej znak rozpoznawczy, który odpowiada temperamentowi na scenie.

Piosenkarka, podczas udzielania jednego z wywiadów, zdradziła, że nie uważa się za urodzoną kucharkę. Mimo to stara się jeść zdrowo i ma swoje ulubione receptury. Jedną z nich jest przepis na zdrową przekąskę. Jej bazą są warzywa i owoce, świeża zielenina oraz rybne mięso. Przekonaj się, jak zrobić sałatkę Alicji Majewskiej.

Przepis na sałatkę Alicji Majewskiej

Składniki

Składniki na sałatkę:

  • ok. 20 g rukoli,
  • 10 dag paluszków krabowych,
  • grejpfrut,
  • awokado,
  • 2 mniejsze pomidory.

Składniki na sos:

  • łyżka majonezu,
  • łyżka jogurtu naturalnego,
  • łyżka ketchupu,
  • sól i pieprz,
  • łyżka soku z cytryny,
  • ew. płaska łyżeczka cukru,
  • natka pietruszki.

Na początku przygotuj sos do sałatki. W miseczce dokładnie połącz ze sobą: majonez, jogurt, ketchup, szczyptę soli i pieprzu, sok z cytryny oraz niewielką porcję cukru. Poszatkuj natkę pietruszki i wymieszaj z powstałym sosem.

Następnie umyj rukolę i pozostaw do odsączenia z nadmiaru wody. W międzyczasie obierz i oczyść grejpfruta, a następnie pokrój go na mniejsze kawałki. Przetnij jeszcze awokado, usuń pestkę i pokrój owoc w kostkę. Podobnie pokrój pomidory.

Paluszki krabowe podziel na cztery części. Wszystkie składniki: rukolę, grejpfruta, awokado, pomidory i surimi (paluszki krabowe) wymieszaj w dużej misce. Tuż przed podaniem sałatki Alicji Majewskiej, polej danie przygotowanym sosem.

Zobacz także:

Na kości, nerwy, dobry sen i nadciśnienie. Jedz zamiast tabletek magnezu »

Ile dodać jajek do kotletów mielonych? Oto sekret idealnego mięsa na obiad »

Babciny przepis na domowy bigos z kiszonej kapusty »

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
32
Sałatki Prosta sałatka grillowa

Sałatka z młodych ziemniaków, selera naciowego, pora i ogórków polana sosem m...

Odsłon: 43

15 min
1
Wędliny Wędzony schab z gara.

Wieprzowy schab uwędzony w garnku na zrębkach z olchy.

Odsłon: 45

15 min
5

Polecane artykuły

Informacje Zbieramy od drugiej połowy maja. Przepisy na przetwory z młodych szyszek sosny

Młode szyszki sosny nie tylko pięknie pachną, ale też cechują się wieloma właściwościami. Można przygotować z nich syrop i przetwory, które pomogą...

2
Informacje Dawniej mówiono na niego kozia stópka. Ocet z tej rośliny działa przeciwzapalnie i przeciwreumatycznie

Podczas spaceru po lesie możesz natrafić na wiele ciekawych roślin, które swoje zastosowanie mają zarówno w kuchni, jak i ziołolecznictwie. Dziś pr...

3
Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

3
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

1