Uczestnicy drugiej edycji "Bake off - Ale Ciacho!"

Który z uczestników programu zdobędzie uznanie jurorów i tytuł Króla Wypieków?

Agata Stankiewicz

Pochodzi z Kędzierzyna-Koźla ale na co dzień mieszka w Warszawie. Jak sama mówi o sobie, jest szczęśliwą żoną i psią mamą. Z zawodu jest kosmetologiem i pracuje w klinice medycyny estetycznej. Po pracy zamyka się w kuchni gdzie piecze i gotuje wspaniałe smakołyki. W wolnej chwili oddaje się swojej innej pasji - fotografii.

Dorota Habdas

Od 7 lat wraz z siostrą prowadzi bloga kulinarnego www.domowe-wypieki.com. Swoją pasję do pieczenia zawdzięcza babci oraz mamie. To właśnie dzięki nim powstała strona, na której dzieli się z czytelnikami przepisami na pyszne, domowe wypieki. Uwielbia piec serniki i słodkie drożdżówki. Prócz wypieków pasjonuje ją fotografia i nią zajmuję się zawodowo.

Justyna Kowal

Słodkości tworzy od kilku lat i uwielbia karmić nimi rodzinę i znajomych. Prowadzi facebookową stronę "Nie będę tego jeść.", gdzie wrzuca zdjęcia wypieków i spontanicznie powstające autorskie przepisy. Jest mężatką i ma dwuletnią córkę Helenę. Miłośniczka zwierząt - mieszka z dwiema kotkami - Haliną i Grażyną oraz psem Czesławem. Justyna uwielbia podróże - z kilkunastu krajów, które odwiedziła przywiozła słodkie inspiracje, które dają początek nowym pomysłom realizowanym w kuchennym zaciszu.

Łukasz Kosielak

25-letni student Historii sztuki oraz Teologii na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach. Zaangażowany w działalność charytatywną zwłaszcza wśród osób ubogich i bezdomnych. Piecze od kilku lat, głównie dla siebie i swoich znajomych. W przyszłości planuje otwarcie własnej kawiarni.

Justyna Pszczółka

Pochodzi z malowniczej miejscowości Czernichów. Ma 25 lat. Ukończyła studia ekonomiczne w Katowicach, jednak zawodowo spełnia się jako fotograf kulinarny. Od 5 lat współtworzy stronę kulinarną - Domowe Wypieki u Justyny i Doroty. (www.domowe-wypieki.com). Uwielbia tworzyć kulinarne dzieła sztuki, które sprawiają, że życie staje się słodsze! Justyna kocha tańczyć i spędzać czas ze znajomymi.

Katarzyna Panfiluk

Wraz z mężem prowadzi agroturystykę w malowniczym miejscu na Podlasiu, na skraju Puszczy Białowieskiej. Jest czterdziestoletnią mamą dwóch wspaniałych córek: piętnastoletniej Oli i dziewięcioletniej Marysi. Gotowanie dla gości, a także dla rodziny i przyjaciół jest dla niej wielką przyjemnością. Najczęściej w swojej agroturystce serwuje placki, naleśniki, chałki, pielmieni, bułeczki, chleby i ciasta. Dodatkowo na stole pojawiają się również domowej roboty wędliny i kiełbasy przygotowywane przez męża Katarzyny oraz tradycyjne potrawy regionalne.

Małgorzata Nagat

Z wykształcenia jest Plastykiem-kulturoznawcą. Współpracuje z agencją eventową jako animator. Nie jest wielką wielbicielką cukru, więc stając przed ciężkim wyborem - pizza czy ciasto zawsze wybierze pizzę. Dlatego do swoich słodkości przemyca wytrawne elementy i stara się z nich stworzyć idealną słodko-słoną kompozycję. Uwielbia połączenia słodyczy z przyprawami, ziołami i kwiatami. W dziedzinie kulinariów jest zupełnym samoukiem.

Marcin Frankowski

Już ponad 20 lat jest szczęśliwym mężem, ma też dwójkę dzieci - 21-letniego Macieja i 14- letnią Magdalenę. Pracuje w branży samochodowej. Kilka lat temu udało mu się zrzucić 50 kg i od tego czasu regularnie trenuje żeby utrzymać swoją nową sylwetkę. Większość wieczorów spędza na basenie, siłowni lub w saunie. To właśnie w czasie pływania czy ćwiczeń przychodzą mu do głowy pomysły na realizację kolejnych ciast i tortów. Kiedy jakiś czas temu żona stwierdziła, że nie zniesie już jego hobby - klocków LEGO, to postanowił rozpocząć na nowo swoją przygodę z pieczeniem. W dzieciństwie często pomagał mamie podczas gotowania i sprawiało mu to ogromną frajdę. Miejsce zestawów klocków zajęły przybory i narzędzia do pieczenia ciast, a w szczególności tortów, które lubi robić najbardziej.

Urszula Pomorska

Do tej pory skupiała się przede wszystkim na wychowaniu 4 dzieci. Jednak gotowanie i pieczenie to jej drugie życie- chciałaby pokazać, że bycie mamą nie przeszkadza w realizacji marzeń i rozwijaniu swoich pasji. Pragnie poznawać jak żyją i co jedzą ludzie z różnych zakątków świata. Kocha taniec, podróże, kino i modę. Jest " kolorowym ptakiem ", ma włoski temperament i sentymentalną dusze.

Stanisław Romek

Staszek to niespokojna dusza w ciele księgowego. Do południa spędza czas w cyferkach i słupkach by pod wieczór przeobrazić się słodkiego faceta tworzącego wspólnie z żoną bezglutenowego bloga kulinarnego. Kiedy nie je i nie piecze relaksuje się z przyjaciółmi podczas rozgrywek planszowych lub poddaje się rytmom salsy w krakowskich klubach.

Urszula Rugień

Urodziła się na Podlasiu, w Białymstoku. Ma 28 lat. Zajmuję się projektowaniem wnętrz, a jej hobby to podróże i żeglarstwo. W wolnych chwilach uwielbia gotować i piec. Najbardziej lubi na nowo odkrywać zapomniane dania i smaki. Często jeździ na rowerze - mieszka w pobliżu Puszczy Knyszyńskiej znanej z pięknych tras rowerowych.

Szymon Czapliński

Jest pełnym energii siedemnastolatkiem. Uczęszcza do drugiej klasy technikum hotelarskiego w Kołobrzegu. Jego największą miłością jest pieczenie ale lubi również gotować i stawiać sobie coraz to trudniejsze wyzwania kulinarne. Szymon z pasją uczy się języków obcych. Marzy o tym, żeby niedługo mówić po angielsku jak rodowity Brytyjczyk.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Kremówka

Dwa płaty ciasta francuskiego przełożone dwoma kremami: budyniowym i śmietank...

Odsłon: 443

60 min
3
Ciasta Ciasto Maruda

Dlaczego jest to ciasto maruda? Z pewnością niejednokrotnie można marudzić w...

Odsłon: 1434

60 min
2
Desery Kokosowa biała chmurka bez pieczenia

Delikatne ciasto kokosowe z wiśniami. Szybciutkie i proste w wykonaniu. Ideal...

Odsłon: 1262

15 min
20
Ciasta Sernik pistacjowy

Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...

Odsłon: 1146

60 min
5

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2