Ewa_Gotuje

Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!

Co jest najbardziej „krakowskie" w smaku? Jakie nowe zjawiska, trendy, inicjatywy pojawiły się w Krakowie? Czy masz swoje propozycje, obserwacje? Weź udział w III edycji konkursu „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!” Wskaż swoje ulubione dania, atrakcje lub zjawiska kulinarne, których nie powstydziło by się żadne europejskie miasto i wygraj atrakcyjne nagrody!

III edycja konkursu „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!" potrwa do 24 maja br. W tym roku można głosować w dwóch kategoriach: „Wyjątkowy produkt kulinarny" oraz „Zjawiska trendy, inicjatywy".

Celem Konkursu jest wskazanie przez internautów:
- produktów kulinarnych kupionych w krakowskich restauracjach lub innych punktach gastronomicznych, które szczególnie zapadają w pamięć ze względu na wyjątkowy smak i oryginalne miejsce

- pomysłów i fenomenów kulinarnych wnoszących nową jakość w kulinarną ofertę Krakowa.

Na zwycięzców konkursu czekają atrakcyjne nagrody: voucher na kolację w Restauracji Magnes, voucher na kolację w Restauracji Farina, zaproszenia na lunch w Amarone Ristorante, zaproszenie na Bufet Surf&Turf w Hotelu Radisson Blu, voucher na romantyczną kolację dla dwojga w Hotelu Wit Stwosz, voucher na pobyt w hotelu Wit Stwosz, bilety do Centrum Wspinaczkowego Forteca, bilety na spektakl w Teatrze Groteska, a także na koncert realizowany w ramach festiwalu Sacrum Profanum.

Konkurs składa się z dwóch etapów. Aby powalczyć o nagrody wystarczy wziąć udział przynajmniej w jednym z nich.

I etap konkursu

W I etapie konkursu od 20 kwietnia do 4 maja wystarczy wejść na stronę www.krakow.pl, wypełnić zamieszczoną tam ankietę i wskazać:
a) wybrany produkt kulinarny, miejsce jego nabycia,
b) ciekawe zjawisko lub trend w ofercie kulinarnej Krakowa.
Następnie (w kilku zdaniach) uzasadnić swój wybór oraz podać swoje dane kontaktowe.

II etap konkursu

Propozycje konkursowe wybrane z I etapu konkursu przez organizatorów wraz z laureatami z poprzednich edycji, zostaną opublikowane na strone www.krakow.pl 11 maja w formie sondy. Internauci będą mogli zagłosować na wybrany przez siebie produkt.

Te z propozycji, które w terminie od 11 do 24 maja, otrzymają najwięcej głosów przesłanych przez internautów, zostaną laureatami tegorocznej edycji Konkursu. Laureaci poprzednich edycji to: Frytki Belgijskie, Kremówka z Coctail-baru, Krakowski Kumpir, Kiełbaska z niebieskiej Nyski, Ciastko „Dzwon Zygmunta", Lody z ul. Starowiślnej 83, Sznycel olbrzym z Kompanii Kuflowej „Pod Wawelem", Torty z Galerii Tortów Artystycznych, Zapiekanka z pętli tramwajowej Bronowice Małe, Śledzie z „Ambasady Śledzia", Zapiekanki Bieńczyckie, i Zapiekanka u Endziora, Pierogi z Jadłodajni „U Stasi".

Konkurs „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!" jest prowadzony w ramach 10. jubileuszowej edycji Akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji 2015, której organizatorem jest Urząd Miasta Krakowa, przy współpracy z Krakowską Kongregacją Kupiecką, Krakowskim Biurem Festiwalowym i Urzędem Marszałkowskim Województwa Małopolskiego.

Smaker.pl objął wydarzenie patronatem medialnym.

 

WEŹ UDZIAŁ W KONKURSIE

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Surówka do obiadu z młodej kapusty

Prosta i szybka surówka z młodej kapusty, którą przygotujesz zaledwie w kilka...

Odsłon: 67

15 min
12

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

2
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0