Dowiemy się, dlaczego wpadł na pomysł zostania kucharzem. Zobaczymy, jak zaczynał karierę,
jak pokonywał zakręty życiowe, jak za jednym zamachem poznawał smak dorosłości, ciężkiej harówy
i wyszukanych potraw.
Bourdain jest doskonałym obserwatorem. Wydobywa z ludzi to, co charakterystyczne, ujmujące, najciekawsze zarówno w dobrym, jak też złym znaczeniu. Zapewne zdziwiłby się, gdyby mu
to powiedziano, ale dysponuje wyczuloną socjologiczną wrażliwością, która pozwala mu na wnikliwe analizy najrozmaitszych grup i środowisk. W połączeniu z warsztatem rasowego pisarza i ujmującym humorem daje to znakomite efekty.
Kill Grill. Restauracja od kuchni
Anthony Bourdain rzetelnie spełnia swoją obietnicę. Prowadzi nas przez swoje życie szlakiem doskonałych restauracji, podłych knajp, ohydnych spelunek i podejrzanych lokali. Jego przewodnikiem pozostaje namiętność - umiłowanie dobrego jedzenia, ale też euforia, jaka towarzyszy jego przygotowywaniu.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Kluski leniwe
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Kluski
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 656
10
Pieczywo
Chleb wiejski
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
2
Sałatki
Feta z warzywami
Idealna przekąska grillowa.
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Dla zdrowia
Odsłon: 29
3
Dania główne
Beef Stroganoff
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
15
REKLAMA