Konkurs: Prześlij przepis wraz ze zdjęciem, inspirowany produktami marki CIRIO

Nie daj się zimowej nudzie, wprowadź do swojej kuchni smak i kolor. Zaproponuj nam dania z przetworami z pomidorów marki Cirio.

Za pomocą formularza konkursowego prześlij przepis wraz ze zdjęciem i wygraj jeden z 10 zestawów produktów marki Cirio oraz zestaw noży ceramicznych Jamiego Olivera. Każdy z nich jest warty 100 zł.! Biorąc udział w konkursie masz także niepowtarzalną szansę, aby to właśnie Twój przepis znalazł się w naszym najnowszym e-booku.

Jeśli wraz z zakończeniem lata nie chcemy żegnać się z pomidorami, w okresie zimowym powinniśmy surowe zastąpić przetworzonymi np. passatą lub pomidorami z puszki. Świeże pomidory importowane są do nas z Holandii lub Meksyku, dojrzewają w sztucznych warunkach stąd ich mizerny kolor oraz smak.

Warto wiedzieć, że pomidory i ich przetwory są nieocenionym źródłem witamin i pierwiastków mineralnych. Wzmacniają odporność i przeciwdziałają starzeniu się skóry. Zawarty w nich likopen zmniejsza ryzyko zachorowania na miażdżycę, raka czy zawał serca - łatwiej przyswajalny jest, ten występujący w przetworach niż surowych pomidorach!

Wszystkim smakoszom pomidorów godna polecenia jest marka Cirio, która od 150 lat dba o nieskazitelną jakość swoich produktów, rozpieszczając przy tym podniebienia swoich klientów.
Do produkcji pomidorów Cirio wykorzystywane są wyłącznie włoskie pomidory, zbierane w optymalnej fazie dojrzałości (czyli w porze słonecznego, włoskiego lata) i przetwarzane są zaraz tego samego dnia. Dzięki temu zawsze można liczyć na fantastyczny zapach i prawdziwie pomidorowy smak każdej potrawy.

Masz sprawdzony przepis na danie z pomidorami? Pochwal się nim i wygraj cenne nagrody! Inspiracje znajdziesz tutaj.

Na Wasze zgłoszenia czekamy do 2.03.2015

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

wszystkie
4
15 min
1
Sałatki Tort sałatkowy

Tort sałatkowy to rewelacyjny pomysł jako przekąska na imprezę. Jest sałatką...

Odsłon: 96

60 min
5

Polecane artykuły

Informacje Przywołuje smaki dzieciństwa. Jest niskokaloryczna, ale najzdrowiej jeść ją z jajkiem

Zupa szczawiowa to dla wielu osób smak z dzieciństwa. Jedni wspominają ją nostalgią, inni najchętniej zapomnieliby o jej istnieniu. Dziś spróbujemy...

0
Informacje Napój kolagenowy to hit. W stawach przestanie trzeszczeć, skóra odzyska dawny blask

Regularne picie napojów kolagenowych odżywia skórę, włosy i paznokcie oraz pozytywnie wpływa na zdrowie ludzkiego organizmu. Odkryj, jak działają t...

3
Informacje Dlaczego kotlety mielone rozpadają się podczas smażenia? Wystarczy zastosować prostą zasadę

Choć niemal we wszystkich polskich domach to często przyrządzana potrawa, nie każdy wie, jak smażyć mielone, żeby wyszły miękkie i soczyste. Dla ni...

1
Informacje Kruszarka do lodu dla zastosowań gastronomicznych – jaką wybrać?

Kruszarka do lodu to jedno z bardziej niepozornych urządzeń, które jednocześnie jest koniecznym wyposażeniem każdego profesjonalnego baru, restaura...

0