Do góry

Konkursy

Konkurs: jaki jest twój sposób na kuchenny recykling?

Nie lubisz marnować jedzenia? Potrafisz zamienić obiadowe resztki w fantastyczne danie? Wiesz co zrobić z nadmiarem ryżu, ziemniaków lub makaronu? Podziel się swoim sekretem i wygraj wspaniałe nagrody.

Podziel się z nami swoim pomysłem na wykorzystanie resztek. Weź udział w naszym konkursie, aby wygrać jedną z fantastycznych nagród:

Nagroda główna - Kuchenka mikrofalowa do zabudowy Whirlpool - AMW 735 S o wartości 1399 zł
4 nagrody drugiego stopnia - pojedyncze zaproszenie na warsztaty kulinarne w Akademii Kulinarnej Whirlpool o wartości 195 zł
5 nagród pocieszenia - zestaw produktów Monini, Barilla, Rio Mare o wartości 90 zł

 

Praktyczne pomysły i inspiracje na wykorzystanie resztek znajdziesz tutaj.

 

 

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ASHLEY58 18 stycznia Witam, czy nagrody zostały już wysłane?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Soniaa 22 grudnia 2016 Jak już ostatecznie nie ma co zrobić z resztkami jedzenia, to można zblendować i uzyskać nawóz do kwiatków ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wobo 01 grudnia 2016 Muszę te sposoby zebrac w jedną całośc. Kiedy kupuje na targowisku włoszczyznę w pęczku to duża ilośc zielonej natki czy selera ulega szybko zepsuciu ,więc myje ,osuszam ,siekam nozem i chowam do zamrazalnika w pudełku ,zawsze mam swieżą zieleninę do sosów ,, ziemniakow czy zupy . Zdecydowanie tak ,staram się nigdy nie marnować ,nie wyrzucac jedzenia ,zawsze można odsmażyć resztę makaronu np z jajkami ,ziemniaki od obiadu utłuc dodac jajko i mąki zrobić kopytka czy gnocci do sosu ,resztki sera poscierac na tarce i uzyc do pizzy lub jako posypke do makaronu .Opcji jest bardzo duzo tylko trzeba być gospodarnym i nie marnować jedzenia ,tym bardziej ,ze gloduje wiele ludzi na swiecie <3Każdą ilośc owoców ,ktore dostaję czy kupuję staram sie przetworzyć na dżemy ,kompoty ,konfitury -zima jest długa ,a jak dobrze smakują kompociki do obiadu .Buraki czy marchew,kiedy mam za duzo, rownież zaprawiam w sloiki i do mięsa mam zawsze dobre i zdrowe .Kiedy zostają mi kawalki chleba ,bulki czy skorki chlebowe ,odkladam do specjalnie uszytego płociennego worka ,ktory w formie ozdoby wisi w mojej kuchni na grzejniku ,fajnie wysycha i miele wtedy na tartą bułke ,maszynką do mięsa .Mam swoja ,smaczną i nie wyrzucam chleba do śmietnika .Uczmy dzieci aby już od najmłodszych lat nosily w sobie szacune do jedzenia ,aby wiedzialy ze tysiace dzieci na swiecie cierpi głod i pragnienie /może jak uwrażliwimy młode pokolenia to świat wreszcie stanie się lepszy i zamiast wyrzucać bedziemy zdolni się dzielic i oszczędzac .Tego zyczę sobie i przyszłym pokoleniom ,aby na świecie nikt nie cierpiał z powodu glodu ,pragnienia i chorób <3 <3

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wobo 01 grudnia 2016 Kiedy kupue na targowisku włoszczyznę w pęczku to duża ilośc zielonej natki czy selera ulega szybko zepsuciu ,więc myje ,osuszam ,siekam nozem i chowam do zamrazalnika w pudełku ,zawsze mam swieża zielenine do sosów ,, ziemniakow czy zupy .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wobo 01 grudnia 2016 Jolanta Murawska Zdecydowanie tak ,staram się nigdy nie marnować ,nie wyrzucac jedzenia ,zawsze można odsmażyć resztę makaronu np z jajkami ,ziemniaki od obiadu utłuc dodac jajko i mąki zrobić kopytka czy gnocci do sosu ,resztki sera poscierac na tarce i uzyc do pizzy lub jako posypke do makaronu .Opcji jest bardzo duzo tylko trzeba być gospodarnym i nie marnować jedzenia ,tym bardziej ,ze gloduje wiele ludzi na swiecie <3
Lubię to! · Odpowiedz · 1 · 1 godz.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń