Koszmar! Breja! Już dzisiaj w "TOP CHEF" Amaro zmiażdży kucharzy!

W dzisiejszym, trzecim odcinku Top Chef ciśnienie w kuchni będzie bardzo wysokie! Na początek za sprawą mocnego składu jury.


Danie z kotletem schabowym w roli głównej oceni śmietanka polskich zawodników MMA: Pudziankowski, Waluś, Materla i Moks. To będzie jednak tylko rozgrzewka przed najważniejszą walką wieczoru!



Mariusz Pudzianowski - od 6 lat zawodnik MMA, siejący postrach u rywali i zachwyt u płci pięknej.
- Preferuję polską kuchnię. Na pewno na coś mizernego nie kupią mnie!


Kamil Waluś - zawodnik KSW w wadzie ciężkiej, większość walk wygrywał przez nokaut.
- To jest moje ulubione danie i na pewno je surowo ocenię!


Michał Materla - współczesny gladiator, jest aktualnym międzynarodowym Mistrzem Federacji KSW w kategorii średniej. 22 marca odbędzie się kolejna gala KSW26! W hali Torwar, w Warszawie, Michał Materla po raz trzeci zmierzy się z Jayem Silvą, a stawką tego pojedynku będzie pas Międzynarodowego Mistrza Federacji KSW, którego posiadaczem jest Materla.
- Ilość i jakość kalorii jest bardzo ważna. Nie możemy jeść za tłusto!


Rafał Moks - polski zawodnik mieszanych sztuk walki, były mistrz rosyjskiej organizacji M-1.
- Nie będę wymagający, żeby był smaczny ten kotlet!


Druzgocąca ocena dań tej konkurencji z pewnością na długo pozostanie w pamięci kucharzy aspirujących o tytuł drugiego polskiego Top Chefa!



Tematem przewodnim głównej rundy będzie polska kuchnia regionalna. Szef Wojciech Modest Amaro wkroczy do akcji! On jako jedyny w Polsce zdobył i utrzymał na 2014 rok gwiazdkę Michelin. To najcenniejsze dla kucharza wyróżnienie otrzymał, między innymi dzięki szacunkowi do tradycji polskiej kuchni. 12 uczestników stanie do walki z 12 regionalnymi potrawami! Czy kucharze aspirujący o tytuł drugiego polskiego Top Chefa sprostają wyzwaniom? Szef Amaro nie da im taryfy ulgowej!- Forszmak lubelski - Wygląda to koszmarnie!

- Farszynki - Breja! Masz immunitet? Starasz się coś zawalczyć? Będę musił zmienić po raz kolejny w tym programie reguły gry i możesz ten immunitet wywalić do kosza!

- Klopsiki do flaczków warszawskich - Wyżłopane tłuszczem!

- Parzybroda świętokrzyska - Nuda!

- Kartacze - Kartacze czy partacze, o co tu chodzi?

- Proziaki - Sflaczałe "g"!

- Szablok ze śliwkami - Trzecia łyżka zabija i nie chcę następnej!



Kto i jakie dania będzie przyrządzał? Kogo Amaro zmiażdży, a kogo pochwali? Przekonamy się już dzisiaj! 3. odcinek "TOP CHEF", godzina 20:35, w Telewizji POLSAT.

Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto z rabarbarem i kokosową kruszonką

Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...

Odsłon: 64

30 min
0
Pieczywo Chleb orkiszowy z czarnuszką

Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, pachnący czarnuszką. Zn...

Odsłon: 91

>60 min
0

Polecane artykuły

Informacje Biały makijaż oczu z kolorową kreską krok po kroku

Pamiętam, jak pierwszy raz zdecydowałam się na eksperyment z białym makijażem oczu, dodając do niego kolorową kreskę - efekt był oszałamiający i od...

0
Informacje Koktajl z kiszonej kapusty na odchudzanie. Pije regularnie, będziesz mieć talię osy

Szczupła sylwetka to marzenie wielu osób, najprostszym sposobem, aby ją osiągnąć, jest oczywiście odpowiednio zbilansowana dieta, deficyt kaloryczn...

1
Informacje Wiosenna dieta owsiankowa. Oczyszcza, wzmacnia i dodaje energii

Na czym polega dieta owsiankowa? Choć przyjmuje różne postacie, zawsze koncentruje się na jednym produkcie, czyli owsiance. Odkryj, dlaczego warto...

2
Informacje Karkówka rozpływa się w ustach. To dzięki marynacie ze składnikiem, który zwykle wylewasz

Majówka już za pasem, na pewno więc w wielu domach rozpoczął się sezon grillowy. Podczas rodzinnej posiadówki obok kiełbas, kaszanek, czy szaszłykó...

3