Korzystając z atlasu, bez trudu rozróżnisz gatunki grzybów jadalnych, poznasz typowe środowisko wzrostu poszczególnych gatunków oraz dowiesz się, które grzyby są jadalne, a które trujące.
Opisy uzupełnione są pięknymi, kolorowymi zdjęciami grzybów rosnących w ich naturalnym środowisku oraz symbolami ułatwiającymi rozpoznawanie grzybów.
ATLAS GRZYBÓW
Gdy ze ściółki między drzewami wychylają swe kapelusze pierwsze grzyby, oznacza to, że rozpoczyna się najlepszy czas dla grzybiarzy. Jednak nie wszyscy wiedzą, gdzie można znaleźć borowika, maślaka czy podgrzybka. Czy te ulubione przez nas grzyby rosną w lasach liściastych czy iglastych? Jak nazywają się smaczne grzyby jadalne, które znaleźć można na łące? Jakie grzyby można zbierać? A jakie są trujące?
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Komunia
- Polska
- Węgierska
- Dietetyczne
- Kasze i ryż
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Mięso
- Wieprzowina
- Grzyby
- Przyprawy
- Gulasze
- Chleby
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Ciasta
- Serniki
- Jajka
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103