Ewa_Gotuje

„Insulinooporność. Zdrowa dieta i zdrowe życie”

Aż około 10 milionów osób w Polsce ma insulinooporność. Jeśli znajdujesz się w tej grupie albo ze względu na problemy z dodatkowymi kilogramami podejrzewasz u siebie insulinooporność, ta książka jest właśnie dla ciebie.

Dominika Musiałowska - ekspert w zakresie insulinooporności, założycielka bloga i fundacji, regularnie organizująca kursy i szkolenia poświęcone tej problematyce, a prywatnie od kilku lat insulinooporna - z pomocą wybitnych specjalistów przejrzyście tłumaczy, czym tak naprawdę jest insulinooporność, jak ją rozpoznać i leczyć oraz jakie są jej konsekwencje. A przede wszystkim dowodzi, że negatywne skutki choroby da się odwrócić. W tym celu niezbędne są zmiany trybu życia. Żeby jednak skutecznie walczyć o swoje zdrowie i samopoczucie, trzeba wiedzieć jak.

W książce oprócz wyczerpujących informacji na temat insulinooporności znajdziesz także praktyczne zalecenia dietetyczne, ruchowe, a nawet wskazówki psychologiczne. Dowiesz się, jak sobie poradzić z insulinoopornością na co dzień i od święta, a także jak zadbać o zdrowie dziecka. A więc do dzieła! Z tą książką zaczniesz na nowo żyć!

Wydawnictwo Feeria

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Zapiekanka pasterzy

Zapiekanka pasterzy inspirowana jest prostymi, tradycyjnymi i sycącymi składn...

Odsłon: 1179

60 min
4
60 min
3
Sałatki Szybka sałatka z trzech składników

Prosta i błyskawiczna sałatka z trzech składników połączonych majonezem. Najl...

Odsłon: 173

15 min
3
Dodatki Marynata do karkówki z grilla

Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...

Odsłon: 55

15 min
3
30 min
5
Ciasta Ciasto z galaretką

Sernik na zimno to proste, niewymagające pieczenia ciasto z galaretką i owoca...

Odsłon: 53

60 min
2

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

2
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0