Dowiemy się, dlaczego wpadł na pomysł zostania kucharzem. Zobaczymy, jak zaczynał karierę,
jak pokonywał zakręty życiowe, jak za jednym zamachem poznawał smak dorosłości, ciężkiej harówy
i wyszukanych potraw.
Bourdain jest doskonałym obserwatorem. Wydobywa z ludzi to, co charakterystyczne, ujmujące, najciekawsze zarówno w dobrym, jak też złym znaczeniu. Zapewne zdziwiłby się, gdyby mu
to powiedziano, ale dysponuje wyczuloną socjologiczną wrażliwością, która pozwala mu na wnikliwe analizy najrozmaitszych grup i środowisk. W połączeniu z warsztatem rasowego pisarza i ujmującym humorem daje to znakomite efekty.
Kill Grill. Restauracja od kuchni
Anthony Bourdain rzetelnie spełnia swoją obietnicę. Prowadzi nas przez swoje życie szlakiem doskonałych restauracji, podłych knajp, ohydnych spelunek i podejrzanych lokali. Jego przewodnikiem pozostaje namiętność - umiłowanie dobrego jedzenia, ale też euforia, jaka towarzyszy jego przygotowywaniu.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Sałatki
Szybka sałatka z tuńczykiem na kolację
Szybka i smaczna
- Wielkanoc
- Impreza
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Jabłka
- Nabiał
- Jogurt
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
Odsłon: 14865
30
Dania główne
Młoda kapusta w śmietanie
Polecam.
- Impreza
- Grill
- Polska
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Nabiał
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 449
7
REKLAMA