Fot. materiały prasowe
Najlepsza toskańska kuchnia to proste dania, zachowujące smak składników, z których je przygotowano. Autorka książki proponuje nam typowo toskańskie potrawy: przekąski, pierwsze i drugie dania oraz domowe wypieki, wszystkie zrobione w domu i sfotografowane przez nią samą. Cenne informacje dotyczące tego, czym powinny się charakteryzować najlepsze produkty i jak przygotować z nich wyborne dania, będą niezwykle przydatne dla tych, którzy chcą choć na chwilę przemienić w Toskanię własną kuchnię, a konkretne wskazówki, gdzie warto się wybrać, pomogą tym, którzy planują kulinarną podróż po prowincjach takich jak Piza, Florencja czy Siena i potrzebują dobrego przewodnika.
Giulia Scarpaleggia - optymistka, marzycielka, blogerka kulinarna na pełny etat. Jej „Juls' kitchen" został uznany w 2013 roku za najlepszy blog kulinarny we Włoszech. Również poza granicami sło-necznej Italii cieszy się wielkim uznaniem wśród miłośników dobrej i zdrowej kuchni, pełnej emocji i niezwykłych smaków. Być sobą, bawić się tym, co się robi, robić to z odrobiną lekkości i dobrego humoru, proponować autentyczne przepisy, używając produktów sezonowych - oto jej recepta na sukces i zarazem życiowe motto.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- gdy się ją czyta, można się poczuć jak przy kominku u kogoś bliskiego, kto właśnie podaje herbatę i rozpoczyna miłą pogawędkę;
- dzięki niej można się przekonać, jak wielka jest siła prostoty, skoro kromka opieczonego chleba z roztartym czosnkiem i odrobiną wspaniałej oliwy albo talerz bobu i soczyście zielonych karczochów z kawałkiem pecorino mogą się stać daniami kompletnymi;
- doskonale nadaje się na upominek, gustowny, a jednocześnie praktyczny.
Polecamy!
Format: |
234x258 mm |
Liczba stron: |
192 |
Ilustracje: |
kolorowe zdjęcia |
Oprawa: |
twarda |
Cena detal.: |
42,00 zł |
Informacja prasowa