Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy

Autorka książki "Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy" proponuje nam prawie sto przepisów i jednocześnie z pasją opisuje piękno rodzinnych stron oraz przybliża sylwetki ludzi, którzy potrafią stworzyć ze zwykłych darów ziemi niezwykłe przysmaki.

Fot. materiały prasowe

Najlepsza toskańska kuchnia to proste dania, zachowujące smak składników, z których je przygotowano. Autorka książki proponuje nam typowo toskańskie potrawy: przekąski, pierwsze i drugie dania oraz domowe wypieki, wszystkie zrobione w domu i sfotografowane przez nią samą. Cenne informacje dotyczące tego, czym powinny się charakteryzować najlepsze produkty i jak przygotować z nich wyborne dania, będą niezwykle przydatne dla tych, którzy chcą choć na chwilę przemienić w Toskanię własną kuchnię, a konkretne wskazówki, gdzie warto się wybrać, pomogą tym, którzy planują kulinarną podróż po prowincjach takich jak Piza, Florencja czy Siena i potrzebują dobrego przewodnika.

Giulia Scarpaleggia - optymistka, marzycielka, blogerka kulinarna na pełny etat. Jej „Juls' kitchen" został uznany w 2013 roku za najlepszy blog kulinarny we Włoszech. Również poza granicami sło-necznej Italii cieszy się wielkim uznaniem wśród miłośników dobrej i zdrowej kuchni, pełnej emocji i niezwykłych smaków. Być sobą, bawić się tym, co się robi, robić to z odrobiną lekkości i dobrego humoru, proponować autentyczne przepisy, używając produktów sezonowych - oto jej recepta na sukces i zarazem życiowe motto.


Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

- gdy się ją czyta, można się poczuć jak przy kominku u kogoś bliskiego, kto właśnie podaje herbatę i rozpoczyna miłą pogawędkę;
- dzięki niej można się przekonać, jak wielka jest siła prostoty, skoro kromka opieczonego chleba z roztartym czosnkiem i odrobiną wspaniałej oliwy albo talerz bobu i soczyście zielonych karczochów z kawałkiem pecorino mogą się stać daniami kompletnymi;
- doskonale nadaje się na upominek, gustowny, a jednocześnie praktyczny.

Polecamy!

 

Format:

234x258 mm

Liczba stron:

192

Ilustracje:

kolorowe zdjęcia

Oprawa:

twarda

Cena detal.:

42,00 zł

 

 

 

 

 

 

Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka z sałaty lodowej

Dzisiaj bardzo szybka, prosta sałatka. Bardzo dobra jako dodatek do obiadu lu...

Odsłon: 344

15 min
4

Polecane artykuły

Informacje Lepsza od owsianki i kanapek na śniadanie. Przepis na miskę zdrowia, która pomoże schudnąć

Co to jest komosanka? Pyszny i szybki pomysł na śniadanie, czyli owsianka z komosy ryżowej. Przygotowuje się ją prosto i w zaledwie 15 minut - wyst...

2
Informacje Sałatki w słoiku – na kolację, do pracy, na majówkę

Sałatki w słoiku to idealne rozwiązanie dla osób szukających zdrowych i smacznych dań, które można zabrać ze sobą do pracy, szkoły, czy na piknik w...

0
Informacje Hash browns, czyli pożywne śniadanie na bazie ziemniaków

Ziemniaki to niezwykle uniwersalne warzywo, które można wykorzystać. Chociaż z reguły zajadamy je w wersji obiadowej, można również przemycić je do...

1
Informacje Najlepszy przepis na syrop z pędów sosny. Zrób zapasy na cały rok i pij na odporność

Miłośnicy przyrody widzą, że sosny wypuściły już pędy. To najwyższa pora, żeby dowiedzieć się, jak zrobić syrop z pędów sosny. Nie tylko pomaga wzm...

2