Autorka jest Żydówką urodzoną w Krakowie i Polsce zawdzięcza najlepsze wspomnienia o dzieciństwie i młodości. Książka jest swojego rodzaju hołdem dla Najbliższych, których już nie ma, i powinna się nazywać Krakowska kuchnia żydowska. Babcia autorki razem z mamą wprowadzały ją w świat tajemnic gotowania i niezwykłych smaków. I to właśnie im autorka pragnie wyrazić poprzez napisanie tej książki wdzięczność i szacunek. W książce znajdziemy opis wszystkich świąt żydowskich oraz przepisy na związane z nimi tradycyjne potrawy, jak chały słodkie i wytrawne, kugel z makaronu, roladki z piersi kurzej czy nadziewana pierś indyczki. Jest tu także opis zasad koszerności potraw.
Kuchnia żydowska
Koszerne i przepyszne!Przyrządź nadziewaną pierś indyczki i poznaj żydowskie święta.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Ciasta
Ciasteczka piknikowe
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ciasta
- Ciastka
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 236
6
Dania główne
Fasolka po bretońsku.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
1
Desery
Kokardkowe cudo z ciasta francuskiego
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
14
REKLAMA