Ewa_Gotuje

Pora na luch - książka Sophie Missing i Caroline Craig

Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH!

Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe.

Wyjątkowe przepisy na szybkie dania lunchowe dla każdego: wegańskie, wegetariańskie, z dodatkiem mięsa lub ryb, na ciepło i na zimno. Każdy przepis pomysłowo podzielony jest na dwie części: to, co możesz przygotować w domu i to, jak powinieneś dokończyć danie tuż przed jedzeniem - kiedy dodać sos i przyprawy, żeby danie było najsmaczniejsze.

Sugerowana lista zakupów, podany czas i dokładny sposób przyrządzania posiłków oraz harmonogram wykorzystania zakupionych produktów ułatwi Ci zrobienie lunchu, który najbardziej lubisz!

Przygotuj i bądź dumny ze swojego lunchu: zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele innych!

Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste - to PORA NA LUNCH!

 

  • Dlaczego własnoręcznie przyrządzony posiłek jest o wiele smaczniejszy i tańszy od kupionego?
  • Jak zapakować przygotowane jedzenie, żeby mieć jeszcze więcej przyjemności z lunchu?
  • Które produkty zawsze warto mieć w lodówce, żeby łatwo i sprawnie przyrządzić naprawdę smaczny posiłek?
  • Jakie zioła warto uprawiać na parapecie, a jakie przyprawy trzymać na biurku w pracy?

 

SOPHIE MISSING dorastała w Londynie; studiowała anglistykę w University College London. Obecnie pracuje jako asystentka redaktora w wydawnictwie Penguin Books, gdzie pracuje między innymi nad wyśmienitymi książkami kucharskimi, testuje przepisy i a w międzyczasie namiętnie robi sobie lunche.

CAROLINE CRAIG dorastała w Londynie; studiowała antropologię na uniwersytecie w Durham. Rodzina jej mamy zajmuje się sadownictwem i produkcją wina w Prowansji. Dzieciństwo spędziła na podjadaniu uprawianych przy domu czarnych trufli, karczochów, pomidorów i brzoskwiń, nie miała więc wielkiego wyboru: siłą rzeczy jej życie kręci się wokół pysznego jedzenia, przygotowywanego głównie dla przyjaciół i rodziny.

PREMIERA 18.04.2018
Format 160x235 mm
Oprawa miękka ze skrzydełkami
Ilość stron 208
Tłumacz Ewa Weydmann-Nitwińska
Cena 39,99 zł
Wydawnictwo Buchmann

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
7
Zupy Pomidorowa dla maturzysty

...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...

Odsłon: 935

15 min
17
Wędliny Salceson wieprzowy z golonki.

Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo polecam zrobić taki...

Odsłon: 1287

>60 min
9

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

2
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0