Ewa_Gotuje

Ze zwykłych produktów niezwykłe potrawy

NOWE SMAKI! NOWE POMYSLY!Dla miłośników eksperymentowania w kuchni, wielbicieli nowinek ze świata, mnóstwo ciekawych i prostych w wykonaniu pomysłów.

Okazuje się, że Francuzi też jedzą klopsy, ale w sosie z dodatkiem wina, mielone kotlety Włochów są przyrządzane z parmezanem, a na Ukrainie do pierogów z mięsem dodaje się cząber. W zmienionej postaci znane są też bigos lub gołąbki. Warto wybrać się na wycieczkę po kuchniach świata i zjeść to samo w całkiem nowej postaci.
Od kotlecików chińskich do tortilli po polsku - 120 oryginalnych dań!
Masz ochotę na kulinarną wycieczkę do Indii, nad Morze Śródziemne lub do Francji? To bardzo proste! Wystarczy mieć w domu ziemniaki, marchew, kapustę, ser lub mielone mięso!
Nietypowa, inspirująca książka kucharska dla oszczędnych i zabieganych! Dzięki niej przekonasz się, że:
-zamiast gołąbków można wyczarować z kapusty zaskakująco pyszną zapiekankę
-słynna francuska zupa cebulowa nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych, a zadowoli każdego
-ćwierć kilo mielonego mięsa wystarczy, by przygotować rewelacyjną wiejską tartę
-biały i żółty ser doskonale smakują także na ciepło, m.in. w suflecie lub błyskawicznej zupie
-z marchwi można zrobić kluski, które zachwycą każdego niejadka!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
3
Dania główne Kluski ziemniaczane z okrasą

Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...

Odsłon: 119

30 min
3
Dania główne Biale szparagi klasycznie z buleczka

najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy

Odsłon: 2723

30 min
6

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

0
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0