Kulinarna impreza jakiej jeszcze nie było - Jesienne Smakowisko Pałacu w Paszkówce

Nadchodzący długi weekend listopadowy (10-13.11) w Pałacu w Paszkówce upłynie pod znakiem kulinarnych wyzwań i rozkoszy dla podniebienia. Jeśli zatem jesteście pasjonatami dobrych i niespotykanych smaków, ten neogotycki pałac zaledwie 25 km od centrum Krakowa jest miejscem, gdzie musicie by być, by uczestniczyć w Jesiennym Smakowisku.

Niezwykłość tej imprezy przejawia się przede wszystkim w osobach kucharzy, którzy nie są profesjonalistami, a raczej entuzjastami i pasjonatami wspaniałych smaków. Na co dzień pracują w biurach, uczą czy prowadzą dom, jednak łączy ich miłość do jedzenia, która to wyraz znajduję w ich kulinarnych blogach i publikacjach związanych z jedzeniem i gotowaniem. To właśnie oni w sobotę (12.11) opanują kuchnię restauracji Pałacowej i staną w kulinarne szranki ubiegając się o uznanie gości oraz wspaniałą nagrodę. I to właśnie stanowić będzie ideę Jesiennego Smakowiska.

Każdy z gotujących przygotowywać będzie trzy potrawy (przystawkę lub zupę, danie główne w formie jednogarnkowej oraz deser) pod hasłem "Dary jesieni - warzywa, owoce i grzyby", które to przysmaki degustowane będą w przepięknej Sali Marmurowej Pałacu w Paszkówce. Goście za symboliczną kwotę nabywać będą bilet wstępu, który będzie miał wartość 5 "smaków" - oficjalnej waluty Smakowiska. Porcja każdego dania kosztować będzie 1 smak (za wyjątkiem dań głównych, których mała porcja będzie kosztować 1, a duża 2 smaki). Oczywiście przez całą imprezę działać będzie minikantor wymieniający złotówki na smaki. Dodatkowo wykorzystanie każdych 5 smaków upoważniać będzie do oddania jednego głosu na najlepszą potrawę Jesiennego Smakowiska, a tym samym wytypowanie swego faworyta do zwycięstwa.

Warto wspomnieć, choć impreza rozpocznie się w sobotę o godzinie 13.00, już od 11.00 działać będzie kącik dziecięcy, w którym najmłodsi spędzać będą mogli czas pod okiem wykwalifikowanych animatorów. Dzięki temu Jesienne Smakowisko będzie idealnym celem rodzinnych wypadów za miasto, w szczególności dla osób, które nie mogą żyć bez wyśmienitego jedzenia. Dla osób szukających dłuższego wypoczynku Pałac w Paszkówce przygotował także pakiety weekendowe w wyjątkowo niskich cenach. Wszystkie szczegóły dotyczące imprezy, jak i pakietów weekendowych znaleźć można na stronie Pałacu oraz portalu Głębia Smaku.

Dla pierwszych pięciu osób, które wyślą maila na adres smaker@firma.interia.pl, w tytule wpisując 'Jesienne Smakowisko', czekają bilety wstępu na imprezę!

Programimprezy zapowiada się smakowicie:

Nazwa: Jesienne Smakowisko

Miejsce: Pałac w Paszkówce (ok. 20 km od Krakowa)

Czas: sobota (12.11), start o godzinie 13.00

Organizatorzy: Pałac w Paszkówce, serwis GlebiaSmaku.pl

9.00 - kucharze rozpoczynają gotowanie

13.00 - oficjalne rozpoczęcie imprezy, przygotowanie degustacji i rozkładanie dań

14.00 - początek degustacji w pięknej Sali Marmurowej Pałacu w Paszkówce

18-19 - początek imprezy integracyjnej.

Smaker.pl serdecznie zaprasza!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 132

wszystkie
12
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 73

15 min
5

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2