Lody Syrenka – dla nich zostałbyś weganinem (ale nie musisz)!

W głębi duszy każdy z nas jest lodożercą. Czy życie nie byłoby piękne, gdybyśmy mieli dostęp do lodów przez 24h na dobę?

Fot. materiały prasowe

A zamrażarka z lodami przy łóżku czekająca w gotowości to byłoby to! Wszystkiego mieć nie można (chociaż właściwie..... czemu nie), ale jedno jest pewne. Smaki Syrenki nie bez powodu podbijają podniebienia najbardziej wybrednych warszawiaków.

Wegańskie lody? To pewnie coś dla wielbicieli sałaty - myślisz. I błąd. Bo lody Syrenka to deser, którego smak odpowiada tym, którzy jedzą zdrowo, ale też osobom lubiącym małe lub większe grzeszki. Wierzymy, że jedzenie nie musi mieć w sobie ściemy - chemii, podejrzanych substancji słodzących, no i oczywiście być zbudowane na krzywdzie zwierząt. Dlatego powstała Syrenka - bez kompromisów pod kątem jakości składników, ale przede wszystkim smaku. Stawiamy na clean label - bo etykieta, której nie możesz ze zrozumieniem przeczytać nie jest warta żebyś kupował i jadł produkt, który opisuje.

Wiadomo, życie mamy jedno i wszystkiego trzeba próbować....ale Syrenka jest tym, co najlepsze, w zdrowszej wersji, więc po co pchać łyżkę w bryłę chemicznych lodów? No właśnie. A możesz wetknąć ją w syrenkową pyszność. Zrobioną z nerkowców. Te orzechy nie tylko są wyjątkowo smaczne, ale też nadają lodom bogatą kremową konsystencję, która - jak twierdzi wielu - jest nawet lepsza od tej tradycyjnej. Gdy posmakujesz, to nie uwierzysz, że te lody są naprawdę wegańskie. A, i jeszcze jedno - nerkowce mają witaminy. Dużo witamin. Kryje się w nich A, D i E oraz zdrowe wielonasycone kwasy tłuszczowe. To ważne info jeżeli przesadzisz z ilością Syrenki i będziesz miał wyrzuty sumienia.

Taka właśnie jest nasza filozofia - kręcimy pyszne lody z czystym składem. To całkowita opozycja do przemysłowo produkowanych słodkości, których producenci stawiają na wysoką wydajność i niskie koszty wytworzenia - a wiadomo, że to nijak się ma do wysokiej jakości i dobrego składu. A więc, pysznie, w zdrowszej wersji i to jeszcze zaskakująco (bo w końcu kto by pomyślał, że kremowa pychota jest zrobiona z nerkowców!). Nie zapominamy też o tym co najważniejsze - różnorodnych smakach. Jesteś czekoladoholikiem? Syrenka przychodzi z lodowym ratunkiem z podwójną czekoladą! Z kolei naszym absolutnym bestsellerem jest smak masła orzechowego z kawałkami czekolady. A jeżeli to dla ciebie banał i liczysz na nowocześniejsze propozycje (a może chcesz się trochę poczuć hipsterem ;) polecamy kokosa - czarnego jak poniedziałkowy poranek w korpo lub Matchę - japońską sproszkowaną zieloną herbatą - smaku z gatunku love it or hate it (ale warto samemu się przekonać!) i czarnego sezamu....a potem wrócić do swojego ulubionego smaku. Przy tylu opcjach jego wybór nie będzie łatwy (pssst, przypominamy, że to bez dodatku dziwnych substancji, więc nie będzie ci się śnić atakujący cię niczym Obcy na Nostromo syrop glukozowo-fruktozowy). Że niby za duża pokusa? Jak powiedział Oscar Wilde, jedynym sposobem na pozbycie się pokusy jest uleganie jej. Podpowiadamy, że najlepiej ulegać w sklepach Auchan i Carrefour, a na a na terenie Warszawy w wielu świetnych i lubianych w Warszawie miejscach, w których co tu dużo mówić - warto bywać.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
2
Desery Torcik na 19 urodziny

Prosty , nieskomplikowany torcik o smaku śmietankowym. Puszysty , mięciutki b...

Odsłon: 48

60 min
2

Polecane artykuły

Ewa gotuje Ewa gotuje: Barszcz biały na otrębach, kurczak maślany, babka drożdżowa z bakaliami

W przedświątecznym odcinku programu "Ewa gotuje", prowadząca podzieli się z widzami fantastycznymi przepisami na potrawy, które warto zaserwować na...

0
Quizy Czy znasz polskie przysłowia o jedzeniu? Tylko mistrzowie zdobywają komplet punktów

Każdy zna kilka polskich powiedzonek. Przetestuj swoją wiedzę dotyczącą przysłów związanych tylko z jedzeniem. Pamiętaj jednak, że „apetyt rośnie w...

0
Informacje Świeże sałatki na powitanie wiosny. Lekkie, apetyczne i nie idą w boczki

Wiosenne sałatki to prawdziwa uczta dla podniebienia. Największą rolę odgrywają tu nowalijki, takie jak chrupiący groszek cukrowy, świeże szparagi...

3
Informacje Warzywa, które podnoszą poziom cukru. Najgorsze są po ugotowaniu

Indeks glikemiczny to istotny parametr w kontekście wszystkich schorzeń metabolicznych. Posiadają go pokarmy obfitujące w węglowodany, w tym także...

6