Naczynia ceramiczne NatureCook

Naczynia ceramiczne są chyba najbardziej zdrowymi, w pełni ekologicznymi i uniwersalnymi naczyniami. Poza tym ceramika znana i wykorzystywana jest już od pokoleń. Starożytni Grecy jako pierwsi zaczęli wytwarzać z niej naczynia, a w Polsce znana jest od 6 tysięcy lat.

Fot. Informacja prasowa

Jeżeli szukamy uniwersalnego naczynia, które posłuży nam przez długi czas warto postawić na tradycję i wybrać właśnie te wykonane z ceramiki. Firma Neoflam wprowadziła na rynek garnki NatureCook, które powstały dzięki połączeniu tysięcy lat tradycji z najnowszą technologią. Sposób ich wykonania nawiązuje do garncarstwa zapoczątkowanego przez naszych przodków z czasów epoki kamiennej.

Garnki NatureCook zostały wyprodukowane z naturalnych minerałów i gliny. Przez co są przyjazne środowisku i bezpieczne, bo pozbawione substancji niebezpiecznych dla zdrowia.
Kształt naczynia i materiały, z których powstało prowadzą do tego, że ciepło rozprowadza się równomiernie na całą powierzchnię, dzięki czemu potrawa zyskuje na smaku. Naczynie przez długi czas utrzymuje temperaturę, aby serwowane potrawy były jak najdłużej ciepłe.


NatureCook można używać na kuchni gazowej, elektrycznej, w kuchence mikrofalowej i w piekarniku. Dzięki odpornej na zarysowania powierzchni naczynia można myć w zmywarce lub przy użyciu stalowego zmywaka. Garnki wykazują dużą odporność na zmiany temperatury - wytrzymują podgrzewanie do 500 st. C i chłodzenie do -20 st. C, dlatego z powodzeniem można je przechowywać w lodówce czy zamrażalce.


Garnek świetnie może sprawdzić się do przygotowania dań jednogarnkowych, potraw do zapiekania, a nawet do przygotowania domowego chleba. Dzięki eleganckiemu kształtowi z powodzeniem będzie pasować do każdej kuchni.

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
19

Polecane artykuły

Informacje Naleśnik z kapustą na odchudzanie. Najlepiej jeść na śniadanie

Na śniadanie najlepiej sięgać po pożywne posiłki, które dodadzą energii, ale jednocześnie nie są wysokokaloryczne. Poznaj przepis na to, jak zrobić...

2
Informacje Jak długo parzyć kiełbasę wędzoną? Nie popełniaj tych błędów po wędzeniu

Wędzenie kiełbasy to proces, który łączy tradycję z kulinarnym rzemiosłem. Aby osiągnąć wyjątkowy smak i teksturę, niezwykle istotne jest odpowiedn...

2
Informacje Wielkanoc z łososiem Suempol – sekret niezapomnianych Świąt!

Wielkanoc to wyjątkowy czas, kiedy przygotowujemy się do spotkań rodzinnych pełnych radości, tradycji i pysznych potraw. To również doskonała okazj...

3
Informacje Polskie ciasto okazało się bezkonkurencyjne. Zwyciężyło w prestiżowym rankingu

Popularny serwis Taste Atlas przygotował ranking 10 najlepszych deserów serowych. Polskie ciasto okazało się bezkonkurencyjne, pokonując równie pop...

11