Beef Stragonoff z papryką

Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie!

Składniki:

- 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki
- 200g cebuli pokrojonej w plastry
- 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry
- 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry
- 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- 50g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka musztardy
- 80 g maki pszennej
- 2 listki laurowe
- 2 ziela angielskie
-1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- 2 kostki paprykowe Knorr
- 100 ml śmietany


Sposób przygotowania:

1. Cebule, paprykę i pieczarki obsmaż na patelni całość oprósz mąką dodaj koncentrat pomidorowy, kostki paprykowe, musztardę oraz resztę przypraw dodaj 700 ml wody doprowadź do wrzenia sos zapraw śmietaną .

2. Mięso dopraw odrobina soli i czarnym pieprzem tuż przed podaniem obsmaż na bardzo gorącej patelni dodaj sos chwilę gotuj podawaj z ryżem.

Danie dla czterech osób
Danie proste w przygotowaniu
Czas przygotowania 40 min
Kuchnia Rosyjska


Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Polecane artykuły

Quizy Czy znasz polskie przysłowia o jedzeniu? Tylko mistrzowie zdobywają komplet punktów

Każdy zna kilka polskich powiedzonek. Przetestuj swoją wiedzę dotyczącą przysłów związanych tylko z jedzeniem. Pamiętaj jednak, że „apetyt rośnie w...

0
Informacje Świeże sałatki na powitanie wiosny. Lekkie, apetyczne i nie idą w boczki

Wiosenne sałatki to prawdziwa uczta dla podniebienia. Największą rolę odgrywają tu nowalijki, takie jak chrupiący groszek cukrowy, świeże szparagi...

3
Informacje Warzywa, które podnoszą poziom cukru. Najgorsze są po ugotowaniu

Indeks glikemiczny to istotny parametr w kontekście wszystkich schorzeń metabolicznych. Posiadają go pokarmy obfitujące w węglowodany, w tym także...

2
Informacje Wystarczy dodać do herbaty trzy przyprawy. Zbędne centymetry w pasie giną

Przyprawy takie jak pieprz, kurkuma, czy imbir świetnie sprawdzają się w daniach kuchni azjatyckiej. Możesz także przygotować z nich napój, który w...

4