Festiwal Fine Dining Week ponownie w Krakowie i Warszawie!

Najbardziej ekskluzywne Restauracje w Krakowie i stolicy zapraszają na wyjątkowy festiwal sztuki restauracyjnej. Już od 20 do 28 lutego odbędzie się druga edycja Fine Dining Week. Popisowe, pięciodaniowe menu, w pięknej oprawie Goście skosztują w festiwalowej cenie 119 złotych.

Po udanym debiucie w sierpniu szykuje się kolejna okazja na wielozmysłowe doświadczenie w najwybitniejszych Restauracjach w Warszawie i Krakowie. Wyjątkowe doznanie smaków i aromatów czeka na Gości w festiwalowej cenie 119 złotych, która obejmuje 5 popisowych dań wybitnych Szefów Kuchni.

Podczas Festiwalu Goście będą mogli przekonać się, że najwyższej próby sztuka restauracyjna to znacznie więcej niż kulinarne rzemiosło. Fine dining to przede wszystkim jakość gourmet, ekskluzywność, lokalność, świeżość, kulinarna sztuka kompozycji smaków oraz mistrzostwo w kreowaniu wielozmysłowego doświadczenia dla najbardziej wymagających Gości.

Festiwal Fine Dining Week jest wyjątkową okazją na poznanie w gronie najbliższych świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i nowoczesnej odwagi w kreowaniu trendów. Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin (Sztućcami oraz prestiżowymi wyróżnieniami Bib Gourmand) oraz są umieszczane na wysokich miejscach przewodnika Gault & Milleau.

Fine dining to kultura restauracyjna najwyższej próby. Otwarcie festiwalowych Rezerwacji już 1 lutego na stronie www.restaurantweek.pl . Najbardziej atrakcyjne stoliki znikają z reguły w ciągu pierwszych 24 godzin, dlatego już teraz można dokonać przedrezerwacji.

Lista potwierdzonych do tej pory Restauracji obejmuje między innymi: N31, Belvedere, Kieliszki na Próżnej, Amber Room czy Brasserie Warszawską.

Smaker.pl objął wydarzenie patronatem medialnym.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
1
Sałatki Tort sałatkowy

Tort sałatkowy to rewelacyjny pomysł jako przekąska na imprezę. Jest sałatką...

Odsłon: 96

60 min
5
Śniadania Roladki z chleba

Jeśli szukasz odmiany od kanapek z szynką i serem albo masz chęć na kolacje n...

Odsłon: 4792

30 min
5

Polecane artykuły

Informacje Przywołuje smaki dzieciństwa. Jest niskokaloryczna, ale najzdrowiej jeść ją z jajkiem

Zupa szczawiowa to dla wielu osób smak z dzieciństwa. Jedni wspominają ją nostalgią, inni najchętniej zapomnieliby o jej istnieniu. Dziś spróbujemy...

0
Informacje Napój kolagenowy to hit. W stawach przestanie trzeszczeć, skóra odzyska dawny blask

Regularne picie napojów kolagenowych odżywia skórę, włosy i paznokcie oraz pozytywnie wpływa na zdrowie ludzkiego organizmu. Odkryj, jak działają t...

3
Informacje Dlaczego kotlety mielone rozpadają się podczas smażenia? Wystarczy zastosować prostą zasadę

Choć niemal we wszystkich polskich domach to często przyrządzana potrawa, nie każdy wie, jak smażyć mielone, żeby wyszły miękkie i soczyste. Dla ni...

1
Informacje Kruszarka do lodu dla zastosowań gastronomicznych – jaką wybrać?

Kruszarka do lodu to jedno z bardziej niepozornych urządzeń, które jednocześnie jest koniecznym wyposażeniem każdego profesjonalnego baru, restaura...

0