Do góry

Newsy

Pozornie niewinne nawyki kuchenne, które mogą ci zaszkodzić

2. Zamrażanie lub rozmrażanie mięsa bez dodatkowego pojemnika.

Fot. 123RF/Picsel

Czasem najłatwiej jest wrzucić mięso do zamrażalnika w opakowaniu, w którym przynieśliśmy je ze sklepu. Podobnie rzecz ma się w przypadku rozmrażania - najczęściej uważamy, iż wystarczy położyć je na talerzyku i poczekać aż powoli odtaje w lodówce. Niestety, ryzykujemy wówczas, że soki z mięsa (w których potencjalnie mogą występować niebezpieczne bakterie) przedostaną się do innych produktów takich jak np. warzywa i owoce. Stąd już prosta droga do zatrucia. Dlatego też warto zadbać o to, aby zawsze zamrażać i rozmrażać mięso w dodatkowym, szczelnym pojemniku.

Polub nas na Facebooku!

Następna strona >>

1 2 3 4 5 6 7 8

Polecane artykuły

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Najlepiej oceniane artykuły

Rozwiń Zwiń