Do góry

Newsy

Pozornie niewinne nawyki kuchenne, które mogą ci zaszkodzić

4. Wkładanie gorących potraw do lodówki

Fot. 123RF/Picsel

Wiele osób stara się możliwie jak najszybciej posprzątać bałagan pozostały po gotowaniu. Niestety, w niektórych wypadkach zbyt szybko. Wstawianie jeszcze ciepłych dań do lodówki, to niemal najprostszy sposób na zafundowanie sobie zatrucia pokarmowego. W takich produktach bardzo łatwo namnażają się bakterie. Najbezpieczniej i najszybciej będzie umieścić jedzenie w mniejszych pojemnikach, poczekać aż całkowicie wystygnie i dopiero potem włożyć je do lodówki.

Polub nas na Facebooku!

Następna strona >>

1 2 3 4 5 6 7 8

Polecane artykuły

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Najlepiej oceniane artykuły

Rozwiń Zwiń